• 96
    mali olarak ciddi bir şekilde açılmıştır makas. ve bu durum sadece üst düzey kulüpler için değil avrupada orta düzey dediğimiz takımlar bile bizim büyük takımlarımızdan daha fazla para harcayabiliyor.
    kulüplerimizin durumu zenginken bir anda maddi durumu kötüye giden ve masraflarını kısması gerekirken duruma adapte olamayıp hala zenginmis gibi para harcayan insanlara benziyor.
    oysa bizim ülke olarak artık kendimize gelmemiz gerekiyor. futbol özelinde de durum bu. bizler artık avrupanın elit kulüpleri degiliz artık. eski günlerin hatrına davetlere çağrıliyoruz sadece.
    karşımızdakiler düşünmeden para harcayıp isteğini yapabilir ama sen paranın yettiği kadarıyla yapabildiğin kadarını yaparsın. hah iste bu noktada da yönetiminden teknik heyetine taraftarına herkes suçlu.
    taraftar olarak bizleri babasının parası olmadığı halde çok pahalı bir oyuncak aldıran, almaya zorlayan bunun için ağlayan çocuklara veya trip yapan genclere benzetiyorum. çok uzaga gitmeye gerek yok. daha 19-20 sezonun başında falcao adı duyurulduğu andan itibaren alınması için yapılanları düşünelim. falcao'yu eski model maliyeti ucuz ama çok yakan ve hasarli bir mercedes olarak tanımlarsak, sorloth'u da yeni model maliyeti eh iste ama az yakip hasarsiz ve sizi hedefe sorunsuz götürecek markasi henuz cok duyulmamis bir araba olarak düşünelim. eski model, maliyeti ucuz ama cok yakan ve hasarli mercedesi istedik biz sene başında. bu olsun diye bağırdık. diğer araba olsaydı da burası yine yangın yerine dönerdi, eminim. "vay falcao varken sorloth kimmiş" laflari uçuşurdu havada.
    sonra evin babası(yönetim) evdeki eski veya fazlalık eşyaları online satış sitesinde satışa çıkarıyor biz gidip o eşyanın altında öyle yorumlar yapıyoruz ki eşyayı ya satilamamasina ya da değerinin çok altina satılmasına sebep oluyoruz.
    yönetim de şımarık çocuğuna laf geçiremeyen ebeveyn gibi davranıyor bazen. sırf çocuk sussun diye çocuğun ihtiyacı olmayan oyuncağı alıyor. ya da disardakiler övsün diye alıyor. evdeki fazla eşyayı satamıyor. pazarlık yapmayı beceremiyor.
    teknik heyet de olaylara seyirci kalıyor bazen. oysa evin ihtiyacı başka birseyken yönetim baska bir sey alinca yeteri kadar tepki vermiyor. eldeki malzemeleri de bazen yeteri kadar kullanamiyor ya da yanlış kullaniyor. evde yeteri kadar para olmadığından çok istediği seyleri de aldıramıyor ama bazen de anlamsız şeyler istiyor.
    makas her anlamda açıldı arkadaşlar. ve bu durumun tek bir suçlusu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın