• 63
    makasın açılması konusunda tek muzdaripler aslında türkiye ligi değil. 5 büyük ligin dışındaki takımlar için geçerli olan bir durum bu. (tabii ki diğer ülkelerin büyük takımları türk takımlarına göre çok daha iyi ama onlarda bu durumdan etkileniyor.)
    bu konunun çözümü 5 ligin büyük ligi dışındaki elit takımların ortaklaşa bir çalışma yürütmesi ve elite league'i kurmasıdır. bu işin çözümü budur.
    elbette ilgisini çeken insanlar olabilir de şahsen ben porto'nun rio ave ile maçını aşırı sıkılmadığım sürece izlemek istemem.
    portekiz,türkiye, belçika, hollanda, yunanistan, iskoçya, polonya vb ülkelerin takımlarından oluşacak bir elite league kurulması bu işin çözümü olacaktır. çok net bir şekilde dünya'nın ilgisini çekecektir. bütün kulüplerin havuzdan alacağı paralar artacak ekonomik aktiviteyi arttıracaktır. tüm takımların taraftar sayısı artacaktır. burada uefa'ya düşen ise bu organizasyonu desteklemesi ve ligde kaçıncı olursa olsun bir formatla avrupa'ya bu takımların gitmesini sağlamasıdır. (euroleague gibi)
    mesela aşağıdaki gibi bir lig olması eminim ciddi ilgi çekecektir.
    1-) porto portekiz
    2-) benfica portekiz
    3-) s. lizbon portekiz
    4-) andertleth belçika
    5-) c. brugge belçika
    6-) galatasaray türkiye
    7-) fenerbahçe türkiye
    8-) beşiktaş türkiye
    9-) ajax hollanda
    10-) psv hollanda
    11-) olympiakos yunanistan
    12-) panathinaikous yunanistan
    13-) g. ranger iskoçya
    14-) celtic iskoçya
    15-) d. zagreb hırvatistan
    16-) kızılyıldız sırbistan
    17-) partizan sırbistan
    18-) legia varşova
    19-) sturm graz avusturya
    20-) salzburg avusturya

    aşağı yukarı böyle bir şey olursa bu ligin tutmama imkanı yok. ama kulüplerin bu konuda birbiriyle uzlaşması ve uefa'nın ligi desteklemesi çok kritik. van der sar'da bu konuda benzer yorum yapmıştı. rekabet edebilmemizin tek yolu budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın