• 26
    armaya küsmek olmaz. nasıl ki devlet ile hükümet aynı şey değil, arma ile yönetenler de aynı şey değil.

    adını dahi anmaya gerek duymadığım, ailem tarafından bana öğretilen galatasaray değerleri kapsamında transferi, benim açımdan uıtanç kaynağı olan malum şahsın ocak ayında takımımıza yanlaması döneminde de söylemiştim; armaya küsmem veya takım başarısız olsun diye beklemem söz konusu dahi değildir.

    ancak;

    24 senedir kombine sahibi, 4 tam sezon (34 maç + avrupa) yapmış, son 10 sene ortalamasına baktığımda senede 17 bin türk lirasının biraz üzerinde kulübe girdi sokan bir insan olarak, malum şahsın sözleşmesi bitene veya yeni gelen yönetim kendisini kovana kadar 1 tl harcama gibi bir niyetim yok. harcamayıp yemeyeceğim elbette, bu para ayrı bir hesapta duracak. 2021 mayıs seçiminde gelen yönetimin galatasaray'a yakışanı yapıp, malum şahsın sözleşmesini feshetmesi durumunda ilgili yönetimin, yoksa 2+1 yılın sonunda gelecek olan yönetimin göstereceği ürüne veya ürünlere de bu parayı toplu halde yatıracağım. işin ilginç tarafı bu konuda benzer eylem planı yapan tek kişi değilim; whatsapp gruplarında bu fikrimi açıkladıktan sonra, aynı kararı alan insanlar var ve 17 bin tl bu adamların senede kulübe soktuğu para yanında gerçekten bahşiş gibi bile kalmıyor.

    neden böyle bir şey yapıyoruz peki?

    galatasaray, sadece başarısı için sevdiğimiz bir kulüp değil. etik değerlerine bağlı bir galatasaray, türkiye'nin batıya açılan penceresi, vizyonu, misyonu ve temsil ettiği değerler, kazandığı ve bundan sonra kazanacağı başarıların çok çok ötesinde değerli. mevcut yönetim, defaatle bu değerleri göz ardı etmiş olmasına rağmen galatasaraylı olduğumuz için, bütçemiz dahilinde verdiğimiz maddi destek ayrı ama, galatasaray'ın bütün değerlerini ayaklar altına alan bu malum şahsın transferi ile yaklaşılmaması dahi gereken kırmızı çizgi geçildi.

    fatih terim? babam gibi ve neredeyse babam kadar severim. 9000 kere söyledim, ama babamı da eleştiriyorum. bu olay özelinde değil fatih terim, allah emir indirse yine istemezdim. yukarıda da dedim, isterse kaldığı 3 sene şampiyon yapsın, zerre umrumda değil. çok şükür "güç neredeyse orada olmalıyım" diyerek güce tapacak kadar bilinçsiz bir insan değilim.

    malum şahıs, toplam harcamamızı düşündüğümde 2-3 maçı tek başına alırsa benim gibi düşünenlerden yazacak maddi (-) kapanır. kimse kusura bakmasın ama, sen camianın etik değerlerini ayaklar altına alarak bir topçu alıyorsan, topçu da kıçı kırık türkiye liginde 3 maçı tek başına alsın bir zahmet. alamıyorsa da atalarımızın güzel bir sözü var, minareyi çalan kılıfını hazırlar; o zaman yönetim hibe eder o parayı.

    en başta dediğim gibi, armaya küsmek diye bir şey olmaz; ancak kırmızı çizgiler geçiliyorsa burada sessiz kalmak zorunda da değilsiniz.

    edit: kelime hatası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın