• 19
    anladığım taraftar grubu.

    bugün okuduğum bazı şeylerle ilgili fikirlerimi söylemek istiyorum. öncelikle armaya küsülmez, arma kutsaldır söylemi ile ilgili yorum yapmak istiyorum.

    öncelikle bir armayı kutsal yapan şey onun temsil ettiği değerlerdir, arma dediğin şeye bir takım değerler yüklediğin için saygı duyarsın yoksa kalemle çizilmiş bir sembolden fazlası değildir. o armayı temsil eden değerler artık saygı duyulmayacak hale gelirse o zaman gayette saygı duymayabilirsin. bu kadar biat kültürünün olması beni oldukça şaşırtıyor açıkçası. yani galatasaray armasını temsil eden insanlar açıkça saygı duyulmayacak işlere imza atarsa biz yinede onu sevmeye devam edecek miyiz? bir takım iktidar mensuplarını her koşulda destekleyen seçmenlerden ne farkımız kaldı o zaman?

    eğer bir şey öğrendiyseniz o armadan, yanlışa yanlış demeyi öğrenmiş olmanız gerekirdi. armanın arkasına sığınarak her türlü yanlışı yapabilecek insanları desteklemeyi değil.

    bazı yorumlarda ''taraftar değil seyirci'' şeklinde şeyler okudum. taraftar ile seyirci arasındaki farkı ayıran nedir biri söylesin lütfen?

    kombine sahibiyim, her yıl 3-4 deplasmana giderim, senelerdir kadıköy deplasmana giden bir taraftarım, son 10 yıldır istisnasız her galatasaray formasından alırım bazı yıllar 2 tane, her yıl en az 3-4 tane lisanslı ürün alırım, kulübün tüm sosyal medya hesaplarını takip ediyorum, yayıncı kuruluşun yıllardır abonesiyim mesela ben seyirci miyim yoksa taraftar mı?

    taraftarlık galatasaray'ı her koşulda sevip desteklemek değildir. her koşul ancak başarısızlık olursa sizinle ortak paydada buluşabilirim. ben galatasaray'ı başarısız olduğu için terk etmem. ben galatasaray'ı sahip olduğu değerleri temsil etmekten vazgeçerse terk ederim. o yüzden ben sizden daha fazla galatasaray'lıyım.

    saha içi yada saha dışında bize başarı kazandıracağı için arda turan'ı destekleyeceğime, etik değerlerime uymayacağı için çok sevdiğim fatih terim'in gitmesini göze alarak ve başarısız olmayı yeğleyerek desteklemem ve karşısında olurum daha iyi.

    galatasaray, başarı için her yol mübah diyenlerin kulübüyse eğer benim orada işim olmaz.

    değil sözlükteki yazarlar, kulübün kongre üyeleri bile benim galatasaray'lılığımı sorgulayamaz.

    daha önce yazdım yine yazayım ben 11 yaşında ki yeğenine arda ismini koymuş bir taraftarım ama bugün benim için duruş başarıdan önce gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın