resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 25858
    bu noktadan sonra kimse hocanın istediği transferler yapılmadı veya hoca gençlere şans veriyo demesin.

    babel de onun transferiydi, nzonzi de onun transferiydi, arda da onun transferi. son 8 hafta bir maç emin’i kaptan yapıp sahaya süren de oydu kalan haftalarda süre vermeyen de. yunus ve sekidika’nın yüzüne bakılmadı bile.

    “ozan kabak neydi ?” diyenleri duyar gibiyim. hafızam beni yanıltmıyorsa oynadığı hafta neredeyse bütün defans oyuncularımız ya sakat ya cezalıydı. zaten sonrasında gösterdiği performansla yerini kimseye vermedi. ama ozan büyük ihtimalle elit-kaliteli bir topçu olacak.

    bu noktada başka bir soruna geliyoruz. burda da taraftar suçlu. her gelen genç futbolcudan, her altyapı oyuncusundan elit topçu olmasını bekliyoruz. kusra bakmayın arda-ozan gibi futbolcular bizim altyapımızdan 10 senede 1 çıkar. ancak bu diğerleri çöp demek değil ki. genç futbolcunun asıl olayı daha hırslı, daha aç, daha gelişime açık olmasıdır. kendisini kanıtlaması gerekir, bir üst basamağa çıkmaya çalışır. takımda bu tür oyuncuların olmasını 30’luk feghouili’nin kıçını kaldıramamasına, 34’lük babelin popusunu rakibe yaslayıp atağı öldürmesine, 31’lik belhanda’nın topu kaybedince yürümesine yeğelerim. bu adamlar başarıya aç değil ki ! maaşı yatıyo, kendini çok zorlamadan takılıyo öyle. genç oyuncu demek süperstar demek değil. genç oyuncu demek başka bir şey.

    diyeceğim o ki ne taraftarımız, ne teknik direktörümüz genç oyuncu yanlısı değildir. saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın