• 49
    tarih itibariyle girilen entry'lere baktığımda sanırım birileri gene "kuzey afrikalı futbolcu" üzerinden demagoji yapıp, destek bulamayınca entry'sini silip kaçmış. veyahut moderasyon tarafından da silinmiş olabilir, vakıf değilim.

    abi ve kardeşlerim bunun hiçbir şekilde mizahı olmaz. bir futbolcunun ırkı, kökeni, dini, rengi üzerinden yapacağınız her türlü eleştiri, eleştiri hüviyetini kaybedip "ırkçılığa" giriyor. ırkçılığın ne kadar iğrenç bir şey olduğunu buraya yazma gereği duymuyorum zaten herkes konuya vakıf diye düşünüyorum.

    hayatta karşımıza çıkan kişileri nasıl iyi insan-kötü insan olarak ayırt ediyorsak sporda da durum aynı. iyi sporcu-kötü sporcu vardır.
    kuzey afrikalı olduğu için kötü olan sporcu diye bir kavram yok.

    feghouli ve belhanda her kötü performans gösterdiğinde veya sahada yanlış bir şey yaptığında bu başlığın hortlatılmasından, başlık altlarında "arap", "faslı", "cezayirli" , "afrikalı" gibi kelimeler görmekten hicap duyuyor hatta tiksiniyorum. bunu yapan insanların öncelikle kendine saygısı olmadığını düşünüyorum.

    ırkçılığa zemin hazırlayan başlıca sebeplerden biri bu şekilde yapılan, ırkçılık olmadığı iddia edilen genellemelerdir. mesela saf kan italyan gattuso sahada bir pislik yapınca tüm dünya'da "italyan futbolunun hırçın çocuğu" oluyor. keza isimler değişse de ingiliz futbolunda da her dönem bu durum böyle. ama bunu afrikalı bir sporcu yapınca ne oluyor ? sahada yaptığı sorumsuzluğun müsebbibi ırkı vehayut memleketi mi oluyor ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın