resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 25394
    türk futbol tarihinin ve galatasarayımızın yaşayan efsanesi, büyük insan. bugün takımımızın türkiye'de ve avrupa'da geldiği noktada kendisinin büyük emekleri ve gayretleri var. bu bağlamda sadece galatasarayın değil türkiye'nin de bir efsanesidir. ancak görüyorum ki bu efsaneye sadece biz sahip çıkıyor ve ona imparator diyoruz. bunun sebebi galatasaray düşmanlığıyla beraber süregelen eziklik psikolojisidir. bunun en net örneğini suyun karşı tarafında başkanı yalı çocuğu olan fetönün futbol şubesi fenerbahçe'de görüyoruz. ağırlıklı olarak fener'de bulunan bu psikoloji, tüm galatasaray düşmanlarında da görülüyor.

    kendisine hala, 90'lı yıllarda başımıza bela olan ve birilerinin yol arkadaşı olan terör örgütünün her kulüpte de olduğu gibi bizim de içimize sızması ve bunun sonucunda iki futbolcumuzun bu örgüte mensup çıkmasından dolayı dem vuruluyor. bu lafları söyleyenler geçmişte bu örgütün mensuplarıyla tesislerde düşüp kalkıyordu. böyle büyük bir hocayı sevmezsin anlarım da bari böyle durumlar üzerinden saldırmaya çalışma.

    diğer bir husus yine galatasaray düşmanlarının her sene ağlaya ağlaya bizim hakemlerle şampiyon olduğumuzu söylemeleri ise ağlamanın ve galatasaray kompleksinin en büyük örneğidir. 8, yazıyla sekiz (ki bugün dört büyüklerden sayılan trabzonun bile 6 şampiyonluğu var) şampiyonluk kazandıran, bunun yanı sıra ziraat kupaları, süper kupalar ve diğer turnuva kupaları üstüne de avrupa kupası kazanan birinin bütün bu başarılarına bok atmak futboldan anlamayan, futbol bilgisi hıncal uluç ve turgay demirin futbol bilgisiyle paralellik gösteren birinin söyleyeceği laflardır.

    kısacası bu kadar başarılı bir teknik adama ucuz iftiralar atmak galatasaray kompleksiyle ilişkilidir. yani bu kadar boş yaparak aslında bunu anlatmaya çalıştım. bu yazıyı galatasaray kompleksi başlığına yazacaktım lakin bu kadar büyük bir insana ''gaz veriyor, taktik bilmiyor, tazminatçı'' gibi söylemler sadece hocaya değil dolaylı yoldan kulübümüze de yapılmış sayılır.

    kariyerinin her noktası heyecan ve azim dolu olan bu insanın özellikle 2018-2019 sezonundaki şampiyonluğumuzda çok büyük rolü vardır. kendisine yapılan algı ve manipülasyonlara rağmen, 17 takıma, mhk ve futbolla alakası olmayan tff'ye verdiği mücadeleler takdire şayandır. bunun en büyük örneği, rakibinin hocasının hakemi tehdit ettiği yerde ''yılın spor yöneticisi'' bakın birdaha yazıyorum ''yılın spor yöneticisi'' seçildiği yerde, kendisinin ''organize ama amatör bir kötülük'' dediği için 4 maç ceza almasıdır. bu kara olay türk futbol tarihinin ırzına geçmeye yeter ve artar bile. yine bu büyük insan 10 ayda 17 maç ceza alarak bu takımı şampiyon yapmıştır. işte bu yüzden fatih terim, namı diğer imparator, vazgeçmenenin, mücadele etmenin, bütün oyunlara rağmen pes etmemenin ete kemiğe bürünmüş halidir.

    ömrün uzun olsun türk futbolunun en büyük hocası. hep bizimle kal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın