• 24508
    tff hukuk müşavirliği'nce 24.06.2020 tarihinde profesyonel futbol disiplin kurulu'na yapılan sevk raporları aciklandiginda kendisi de sevk edilmis kulubumuz.

    --- alıntı ---

    galatasaray a.ş. kulübü'nün 21.06.2020 tarihinde oynanan galatasaray a.ş.-gaziantep futbol kulübü a.ş süper lig cemil usta sezonu müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle futbol disiplin talimatı'nın 40. maddesi uyarınca pfdk'ya sevkine karar verilmiştir.
    --- alıntı ---

    peki ne diyor 40. madde:

    --- alıntı ---

    madde 40 – takim halinde sportmenliğe aykiri hareket (1) aşağıda belirtilen hususlar, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketlerdir: a) müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az altı futbolcusunun hakem tarafından sarı veya kırmızı kartla cezalandırılması, b) müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az üç futbolcusunun hakem tarafından müsabakadan ihraç edilmesi, c) müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında, birden fazla futbolcunun veya görevlinin birlikte hareket ederek bir müsabaka görevlisine hakaret etmesi, kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz ederek karşı çıkması, baskı kurmaya çalışması, tehdit etmesi, söz konusu kişiye karşı güç kullanması. (2) yukarıdaki fıkranın (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şekilde takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde süper lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 1.500.- tl, kırmızı kart için 3.000.-tl; 1. lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 750.-tl, kırmızı kart için 1.500.-tl; 2. lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 350.-tl, kırmızı kart için 750.- tl; 3. lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 200.- tl, kırmızı kart için 400.-tl para cezası verilir. (3) yukarıdaki fıkranın (c) bendinde belirtilen şekilde takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde ise, kulüplere kendi lig kategorilerinde altı sarı kart görülmesi halinde verilen miktarlarda para cezası verilir.
    --- alıntı ---

    peki art niyetli, cellatlık yapan hakemleri nereye sevkediyoruz? sükretsinler ki bizim taraftarimiz her zaman hukuktan yanadir. ali kiran baskesen taraftarimiz olsaydi simdiye coktan hukuk disi fiiller ortaya konulmustu. belki de bu sebeple bu kadar organize ve kötüler. bilemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın