• 24506
    transfer döneminde gelecek yılları da düşenerek oluşturulması gereken takımdır.

    bence,

    muslera,
    luyindama,
    marcao,
    saracchi,
    lemina,
    falcao,
    donk takımda kalmalı

    ve

    feghouli,
    belhanda,
    diagne,
    babel,
    linnes,
    mariano,
    jesse ile yollar ayrılmalı.

    bu satışlardan 20-25 milyon euro gibi bir gelir elde edilebilir. ki bence oldukça iyi bir bütçe. tabi futbolcu satışı konusunda pek becerekli değiliz ama gerçekleşirse;

    yabancı sağ bek
    yerli sağ bek
    yerli stoper
    yabancı ortasaha
    yerli ortasaha
    yabancı sağ kanat
    yerli sağ kanat almalıyız ve 8+2'yi doldurmuş oluruz böylelikle. peki 8 kişilik ilk 11 oyuncuları kimler olabilir. ben kesinlikle muslera, luyindama, marcao, lemina ve falcao'nun olması gerektiğine inanıyorum. kalan 3 yabancı oyuncu ise sağ kanat, sağ bek ve ortasaha'da olmalı diye düşünüyorum. açıkçası saracchi'nin yeteneğini tam olarak görme fırsatımız olmadı ama bugüne kadar ki performansını pekala süleyman luş'da gösterebilir diye düşünüyorum. dolayısıyla yedek kulübemizde donk ve saracchi olmalı.

    baktığımızda sol bek için süleyman, saracchi ve ömer rotasyonu iş görebilir. keza ömer emre kılınç ile sol kanat rotasyonuna da girebilir. donk'tan vazgeçilmemesini isteme sebeplerimden biri de görev aldığı her pozisyonda en iyi performansını verebilmesi. stoper, bek, ortasaha, forvet farketmiyor. üstelik takımı çok sahiplenmiş ve gençlerle de ilişkileri epey iyi, takımın bir nevi abisi normalde hiç sevmem bu tabiri fakat başka tabir bulamadım :)

    kalede muslera ve okan bence yeterli hala ancak muslera'nın sezonun başında olmayacağını varsayar isek ki umarım iyileşir. bence ucuz ama tecrübeli bir kaleci alabiliriz şöyle 6 aylık falan. muslera döndüğünde kendisi 8+2+2'nin son 2'sine çekilmiş olur. beto haberleri var, doğruysa iyi iş olur.

    stoper ikilimiz gayet ama gayet iyi, bence türkiye liginin epey üstünde ikisininde çok yüksek bedeller gelmeden asla satılmaması gerektiğine inanıyorum. onları yedekleyecek isimler donk ve emin ancak ben sağ beki ve kadro genişliği açısından kaan ayhan transferinin vaktinin geldiğini düşünüyorum.

    sağ bekten bahsetmişken linnes, mariano ve şener ile yolların ayrılması gerektiğine inanıyorum. 11'de oynaması için bir yabancı oyuncu ile onu yedekleyecek genç bir yerli oyuncu alınması taraftarıyım. eğer alınırsa kaan ayhan stoper bölgesi ile sağ bek pozisyonunun da rotasyonuna girecektir.

    6 numara bölgesinde lemina eğer sakatlık yaşamaya devam etmeyecekse yeniden bizimle olabilir. takımı sahiplenişi ve yüreğiyle oynaması, üstelik iyi oynaması hepimizi sevindiriyor zaten. onu yedekleyecek ilk isim stoperleri de yedekleyen donk olmalı yine, bu mevki için gözümüz asla arkada kalmayacaktır.

    futbol bir takım oyunu ancak ben özellikle 8 ve 10 numara mevkilerini epey önemsiyorum. bu bölge transfer sezonunda en çok zorlanacağımız bölge bana göre. aslında 8-10 şeklinde ayırmayı sevmiyorum biz buna bir adet çift yönlü, bir adet ofansif ortasaha gözüyle bakalım. ofansif ortasahamızın bir numaralı yedeği emre akbaba, çift yönlü ortasahamızın da taylan antalyalı ancak bu mevkilere kesinlikle işinin ehli oyuncular bulmalıyız. açıkçası burada biraz karışıyor işler çünkü mert hakan'ın fenerbahçe'ye transferi yerli türk ortasaha oyuncusu bulma konusunda bizi biraz zorlayacak. belki şuan aklıma gelen bir isim olmadığından da böyle söylüyor olabilirim. ancak olursa aslında çok beğenmememe rağmen hakan çalhanoğlu çok faydalı bir transfer olur. peki beğenmiyorsam neden istiyorum, şöyle söyleyebilirim. birincisi piyasada "bu pozisyonda kendisinden daha yeterli" yerli bir oyuncu bulamayız. ikincisi duran topları iyi kullanıyor ve bu bizim en büyük eksiklerimizden biri. ayrıca fiziğini ve şutlarını da iyi buluyorum. ofansif ortasaha transferinde hakan çalhanoğlu ismi olursa, ki çok zor biliyorum. çift yönlü ortasahamızı yabancı bir oyuncu ile doldurabiliriz.

    sol kanat tartışmasız emre kılınç olmalı, onu yedekleyecek isim sol bek rotasyonunda da bulunan ömer bayram olabilir. keza hakan çalhanoğlu tranferi yapılabilirse forvet arkasına emre akbaba çekilerek hakan sol kanatta da oynayabilir. dolayısıyla birbiri ile bağlantılı gayet güzel bir rotasyon oluşmuş oldu.

    sağ kanat için yerli ve yabancı transfer gerekli, şuan için aklıma gelen bir isim yok. belki trezeguet olabilir ancak fenerbahçe ile görüştüğü bilgisi var. öncelikli mevkisi sol kanat fakat sağ kanatta da oynayabiliyor, ki bu sezon maçlarının çoğunu sağ kanatta oynadı. onu yedekleyebilecek bir yerli sağ kanat bilemiyorum, özellikle gurbetçi oyuncularımız içerisinden pekala iyi bir alternatif bulunabilir.

    santrafor için radamel falcao gibi dünyanın en manyak oyuncusuna sahibiz ancak pek bir performans göremedik ve çok üzülüyorum artık bu duruma. gerçi bakıyorsunuz 111,3 dakikada 1 gol atmış, sörloth ise 128,9 dakikada 1 gol bulabilmiş. tabi şunu unutmamak gerek ki sörloth'un takıma katkısı ve getirdiği kritik puanlar önemli rol oynadı ancak ben falcao'da henüz böyle bir olaya rastlamadım. hocanın kararı ne olacak merak ediyorum, takımdan ayrılabilir ve açıkçası çok da üzülmem çünkü yüksek maaşı var ve karşılığı gelmedi. eğer ayrılırsa akıllanmayıp cavani'yi getirelim demeyeceğim tabi, şöyle heybetli ve çalışkan bir santrafor almalıyız. kalırsa da performans beklemeye devam ederiz en kötü. yedekleme açısından adem büyük ile devam edilebilir fakat adem ancak 3.yedek olabilir. bize kesinlikle iyi bir yerli santrafor gerekli ancak günümüzde iyi yerli santrafor kalmadı. bunu nasıl çözeriz bilemiyorum.

    bu takım önümüzdeki yıl en az 10 puan fark atabilecek kadar iyi yapılanmalı ve iyi oynamalı. sezon başı, sakatlık, hakem, oyuncu kavgası bilmem ne hiçbir şey umrumda değil. bu takım yıldızından, bilmem kaçıncı yedeğine kadar çatır çatır oynamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın