resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 922
    galatasaray'a gelmeden milli takıma gidebilecek teknik direktördür. geçmişte yaşananlardan dolayı istemem yan cebime koy diyenleri anlıyorum ancak kendisinin tek tercihi ya da tek çaresi galatasaray olacak gibi bir durum yok ortada. yani terim sonrası galatasaray'a geleceği öngörülürken bir bakmışsınız şenol güneş sonrası milli takımın başına geçmiş. hele ki bu sene şampiyon olursa şenol güneş'ten sonra milli takımın bir numaralı adayı olur.

    bütün bunların dışında geleceği iyi okumak ve iyi hazırlık yapmak lazım. şu an okan buruk'un, sergen yalçın'ın ve erol bulut'un oluşturacağı ekolün hemen arifesindeyiz. bunlar terim ve güneş sonrası ülkenin en iyi hocaları olacaklar. yani aykut ve avcı'dan beklenenleri ama onların yapamadıklarını bu üçlü yapacak gibi görünüyor. üçünün de aynı anda üç büyüklerde hocalık yaptığı yakın bir gelecekte türk futboluna yeni bir soluk gelecek. burada bu üçlüden en iyi olana galatasaray'ın sahip olması bence çok önemli. yani geçmişteki hataları kabul etmekle birlikte yeni bir sayfa açarak herkese ikinci bir şansı vermek gerekiyor diye düşünüyorum. tersi mantıkta bugün fatih terim de galatasaray'ın başına son kez gelmemeliydi.

    öte yandan kaptanından tut, oynattığı futbolculara kadar eski galatasaraylıları kulübe doldurmaktan gocunmayan bir ezeli rakibimiz var. bunlar muhtemelen okan'ı çalıştırmak için de çok uğraşacaklardır. benim esas demek istediğim okan'ın talibi çok olacaktır. yani biz çaresizce iş arayan eski bir galatasaraylıyı lütfedip hoca yapmayacağız.

    ayrıca galatasaray dışında türkiye'nin her yerinde rahat çalışacaktır. galatasaray'a geldiği günden gideceği güne kadar da hakkında yazılıp çizilecekleri, ortaya atılacak iddiaları, tartışmaları düşünemiyorum bile ne yazık ki. milli takıma gitse, fenere, beşiktaş'a gitse tek bir saniye bile bunları yaşamayacakken galatasaray'da hoca olduğu günden itibaren çok yoğun bir baskı görecek. üstüne bir de galatasaray taraftarları da aynı şeyi yaparsa bundan hiçbir fayda görmeyiz. bir gün galatasaray'a gelecekse de herkes o saniyeden itibaren sahip çıkmalı diye düşünüyorum. çünkü yapabileceği çok şey var ve bu şimdiden çok net görülüyor.

    umarım terim'in başkan olduğu bir galatasaray'da yolu tekrar bizimle kesişir. terim'in bırakacağı galatasaray kendi başkanlığı döneminde yöneteceği galatasaray olacak. bu yüzden de arkasında enkaz bırakacağını düşünmüyorum, başkanlıktaki başarısı açısından. bırakacağı galatasaray'ı emanet edeceği en uygun isim de okan olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın