• 131
    14 haziran 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı ile covid-19 pandemisi nedeniyle verilen 3 aylık aradan sonra çok talihsiz bir başlangıç yaptık. evet çok kötü oynadık ama muslera'nın ayağının kırılmasının futbolcularımız üzerinde psikolojik bir yıkım yarattığı da şüphe götürmez bir gerçek. hem takımın en sevilen isminin acı feryatları hem de aynı statta geçen sene emre akbaba'nın da ayağının kırılmış olması tüm oyuncularımızda rize deplasmanının lanetli olduğuna dair bir izlenim bıraktı. belki başka bir şehirde oynuyor olsak bahsettiğim ikinci etki olmayabilirdi. olaya bir de bu açıdan bakmak lazım. ikili mücadelerden kaçan futbolcularımız oldu. sonuç olarak alınan mağlubiyet ipleri elimizden aldı ancak kalan maçlara konsantre olursak az gibi görünen şansımız artabilir. nasıl olur, ne yapılır bilmiyorum ama bir şekilde kalan maçları kazanacağımıza tüm ekibin inanması şart. aksi takdirde kendimizi değil şampiyonluk, dördüncülük yarışında buluruz. kısacası ya herro ya merro moduna girdik.

    rakiplere bağlı olduğumuza göre onlara bakarsak: trabzonspor'dan ziyade başakşehir'in kalan maçlarda ne yapacağı üç aşağı beş yukarı belli. kalan 7 haftanın son 2 haftasında neredeyse bay geçirecekleri maçları var: düşmesi garanti olan kayserispor ve kasımpaşa. (kasımpaşa için düşme tehlikesi oluşmazsa bu benzetme daha geçerli olur.) geriye kaldı 5 maçları. biri zaten bizimle ve şampiyon olmak istiyorsak galip gelmek zorundayız. bu maçı da çıkarsak kaldı 4 maçları. bu dört maç ise ankaragücü, antalya ve konya deplasmanında iken diğeri içerde denizlispor ile. ankaragücü ve konya'nın durumu çok kritik, denizlispor ise şu an rahat görünüyor. bakıldığı zaman bizim dışımızda alacakları 2. mağlubiyet olsa olsa ankaragücü, antalya ya da konya maçlarından birinde olur. bu ne kadar mümkün olacak orası belli değil. daha uzun bir şekli ise bu 3 maçtan 2'sinde beraberlik almaları olur. trabzonspor için ise net bir şey diyemiyorum. hücum hatları gayet iyi ama her an gol yeme durumları olan bir orta saha ve defansları var. yani trabzonspor'un ikinci bir mağlubiyet alma olasılığı başakşehir kadar zor değil. onların kalan maçları ise başakşehir'in hemen hemen aynısı, farklı olarak alanya deplasmanları var. bence trabzonspor kalan 7 haftanın en az ikisinde puan kaybeder. hatta alacakları puan kayıpları bizim serimize bile bağlı değil.

    aslında her şey pürüzsüz bir şekilde ortada ama bilinmeyen tek şey bizim ne yapacağımız. bu da denklemin en önemli parçası olduğu için karamsarlık oluşturuyor. şayet toparlanıp kazanacağımızı varsayarsak bence şampiyon olma ihtimaliz hiç az değil. sadece ekibimizin bir an önce kendine gelmesi ve sonuna kadar mücadele etmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın