• 126
    7'de 7 yapabildiğimiz takdirde gerçekleşeceğine canı gönülden inandığımdır. ancak bir beraberlik bile umutların sönmesine yol açar. sırada gazişehir, başakşehir ve trabzon maçları var. bu 3 maç sırayla et mi, tavuk mu belli edecek kendini. buradan gelecek 9 puan, akabindeki 4 maçın da akıbetini belirleyecek, ki o maçlar ilk 3 maçtan daha kolay gibi gözüküyor.

    21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı
    28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı
    5 temmuz 2020 galatasaray trabzonspor maçı

    bu üç maç sezonun bizim adımıza mutlu sonla bitip bitmeyeceğini gösterecek. benim kanaatim bu.
  • 127
    14 haziran 2020 çaykur rizespor galatasaray maçında sadece 3 puan bırakmadık. çok dramatik şekilde muslera ve andoneyi de kaybettik. ikinci yarı başlayan yukarı doğru ivmelenmemizi de bitirdik ve maalesef artık şampiyonluk şansımız çok zayıf. ama işin ucunda galatasaray ve fatih terim olunca ne olacağı da belli olmaz. önemli olan oyuncuların bu psikolojiden bir an evvel çıkmaları. son düdüğe kadar mücadelemizi vereceğimize eminim, şampiyon olmasakta canları sağolsun.
  • 129
    dünkü maci(bkz: 14 haziran 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı) kaybedecegimizi biliyordum ama muslera ' yi kaybedecegimizi düşünmemiştim. maçları 90 dakika izleyemediğim için sözlükte teknik ve taktik konularında yazmıyorum. ama en iyi bildiğim bu işin psikolojik yönü. dönüşümüzün ıyi olmayacağını biliyordum bir ihtimal belki dedim. ben bile odaklanamaďım.biz pandemi sürecinde en çok etkilenen takım olduk. üstüne başkanımızın hastalığı. belki ilk maçımızı evimizde oynasaydık daha farklı bir oyun izleyebilirdik. yolculuk yapmak bile etkilemiştir oyuncuları. evet 3 puan kaybettik, oyuncularımızı kaybettik ama matematiksel olarak kaybetmedik. önümüzdeki 7 haftada kime ne olacağı belli değil. biz yeter ki isteyelim ve oynayalım. sonucu bekleyelim. başkanın dediği gibi mücadele varlıktır ve biz bu yarışta var olacağız.
  • 130
    olması mucizelere kalmıştır. bu sene kısmet değilmiş. yüz yılda bir görülecek, dünyanın içinde bulunduğu enteresan durum, bizi de vurdu.

    zaten ilk yarıda çok puan kaybettiğimiz için, fazla kredimiz yoktu. ama ikinci yarıya harika başladık. gerçekten harika başladık. kadıköy deplasmanı ve ligin en flaş takımı sivas deplasmanında, ilk golü yiyip geriye düşmesine ve seyirci dezavantajına rağmen çatur çutur top oynayan bir galatasaray vardı. o ivmeyi yakalamıştık, inanıyorum ki mayıs yine bizim olacaktı. seyircili olsa kazanacağımız bjk maçıyla korona belası başladı. sonra, marcao sakatlandı. kalan döneme onsuz başladık. sonra da muslera sakatlandı. andone'nin sakatlığı da tabii ki çok kötü oldu, ancak takım için diğer iki sakatlanan futbolcu kadar olmazsa olmaz değil şu an. sezon sonunda da yollar ayrılmalı.

    aylar sonra dönünce, herhalde yaz ayının da olması sebebiyle topçular tatil kafasına girmiş. sezon başı gibi bizim takım. fener, sivas maçlarında deplasmanda, seyircili, geriye düşmesine rağmen çatur çutur oynayan takım, rize gibi alt sıra takımına yenilir olmuş. kötü oyuna hakem de eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

    bu virüsün açıkçası bu kadar yayılacağını ve küresel tehdit olacağını en başta hiç düşünmedim. hadi ben kimim, koskoca abd başkanı bile sallamadı.

    bu virüs, bir çok insanın hayatını etkilediği gibi bizim de şampiyonluğumuzu aldı.

    sağlık olsun yeter ki, yine şampiyon oluruz elbet..
  • 131
    14 haziran 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı ile covid-19 pandemisi nedeniyle verilen 3 aylık aradan sonra çok talihsiz bir başlangıç yaptık. evet çok kötü oynadık ama muslera'nın ayağının kırılmasının futbolcularımız üzerinde psikolojik bir yıkım yarattığı da şüphe götürmez bir gerçek. hem takımın en sevilen isminin acı feryatları hem de aynı statta geçen sene emre akbaba'nın da ayağının kırılmış olması tüm oyuncularımızda rize deplasmanının lanetli olduğuna dair bir izlenim bıraktı. belki başka bir şehirde oynuyor olsak bahsettiğim ikinci etki olmayabilirdi. olaya bir de bu açıdan bakmak lazım. ikili mücadelerden kaçan futbolcularımız oldu. sonuç olarak alınan mağlubiyet ipleri elimizden aldı ancak kalan maçlara konsantre olursak az gibi görünen şansımız artabilir. nasıl olur, ne yapılır bilmiyorum ama bir şekilde kalan maçları kazanacağımıza tüm ekibin inanması şart. aksi takdirde kendimizi değil şampiyonluk, dördüncülük yarışında buluruz. kısacası ya herro ya merro moduna girdik.

    rakiplere bağlı olduğumuza göre onlara bakarsak: trabzonspor'dan ziyade başakşehir'in kalan maçlarda ne yapacağı üç aşağı beş yukarı belli. kalan 7 haftanın son 2 haftasında neredeyse bay geçirecekleri maçları var: düşmesi garanti olan kayserispor ve kasımpaşa. (kasımpaşa için düşme tehlikesi oluşmazsa bu benzetme daha geçerli olur.) geriye kaldı 5 maçları. biri zaten bizimle ve şampiyon olmak istiyorsak galip gelmek zorundayız. bu maçı da çıkarsak kaldı 4 maçları. bu dört maç ise ankaragücü, antalya ve konya deplasmanında iken diğeri içerde denizlispor ile. ankaragücü ve konya'nın durumu çok kritik, denizlispor ise şu an rahat görünüyor. bakıldığı zaman bizim dışımızda alacakları 2. mağlubiyet olsa olsa ankaragücü, antalya ya da konya maçlarından birinde olur. bu ne kadar mümkün olacak orası belli değil. daha uzun bir şekli ise bu 3 maçtan 2'sinde beraberlik almaları olur. trabzonspor için ise net bir şey diyemiyorum. hücum hatları gayet iyi ama her an gol yeme durumları olan bir orta saha ve defansları var. yani trabzonspor'un ikinci bir mağlubiyet alma olasılığı başakşehir kadar zor değil. onların kalan maçları ise başakşehir'in hemen hemen aynısı, farklı olarak alanya deplasmanları var. bence trabzonspor kalan 7 haftanın en az ikisinde puan kaybeder. hatta alacakları puan kayıpları bizim serimize bile bağlı değil.

    aslında her şey pürüzsüz bir şekilde ortada ama bilinmeyen tek şey bizim ne yapacağımız. bu da denklemin en önemli parçası olduğu için karamsarlık oluşturuyor. şayet toparlanıp kazanacağımızı varsayarsak bence şampiyon olma ihtimaliz hiç az değil. sadece ekibimizin bir an önce kendine gelmesi ve sonuna kadar mücadele etmesi lazım.
  • 137
    zor iştir. tamam geçen yıl forvetsiz, kenarda teknik direktör olmadan dünya kadar cezalıyla oldu ama bu sefer realist olmak gerekiyor. takımda güvenilebilecek tek stoper donk, defans hattı güven vermiyor, kaleci sakat, pandemiden kötü dönük ve takım yaşlı olduğu için form tutması zaman alacaktır.

    herkes geçen yılı örnek veriyor ama geçen yıl hadi beşiktaş'ı da sayalım 2 rakibimiz vardı. üstelik rakipler bu yıl daha dişli...
  • 138
    her sene bir öncekinden farklı diyoruz.
    yok yahu bu sene kesin olmaz diyoruz.
    yok rakipler bu sene daha iyi,
    yok hakemler bu sene kesin buradan almamıza engel olur,
    yok hükümet destekli 1 takım var, şimdi 2 oldu,
    yok şu kadar bu kadar eksik var,
    yok orta saha oyunclarımız sakatlandı,
    yok hoca bu sefer çok formsuz, imkansız yani,
    yok gözümüzün nuru muslera yok bu sefer diyoruz,

    hep diyoruz, hep diyoruz.
    sonra cemiyette rerere rarara.
    ama bakalım bu sene ne olacak?

    sonuna kadar mücadeleyi asla bırakmadan elimizden geleni yapmamız lazım.
    çünkü şu an çok umutsuz bakanların bile bakış açısı aşağıdaki 3 maçlık sekans sonrası 540 derece dönecektir.

    (bkz: 21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı)
    (bkz: 28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı)
    (bkz: 5 temmuz 2020 galatasaray trabzonspor maçı)

    hadi bakalım güzel rabbim utandırmasın :)

    bir elinde değnek, bir elinde kupa.
    şampiyonluk kutlamasında görüşürüz muslera.
  • 139
    sezonun 27. haftası itibariyle önümüzdeki takımların 7 haftada 14 puan kaybetmesiyle gerçekleşebilecek durum. tabi bizim de kalan maçlarımızda 7'de 7 yapmamız gerekecek.

    1. trabzonspor 56
    2. başakşehir 56
    3. sivasspor 52
    4. galatasaray 50

    trabzonspor ve başakşehir ile karşılaşacağımız ve hedefe ulaşmak için onları yenmekten başka çaremiz olmadığı için başka takımların yardımına ihtiyacımız olan puan sayısı 8 puan. trabzonspor 3, başakşehir 3 ve sivasspor 2 puan kaybetmesi lazım kalan 7 haftada (trabzonspor ve başakşehir 6 hafta).
    olmaz kesinikle de, olursa ve tüm takımlar ligi 71 puanla bitirirse 4'lü averajla biz şampiyon oluruz. herhangi biri düştü desek, 3'lü averajda da biz öndeyiz. bu takımların hangisiyle zirvede aynı puanda kalırsak kalalım, hepsiyle ikili averajda da önde oluruz. tabi trabzon ve başakşehir maçlarını kazanacağımızı varsayarak yazıyorum.

    gelelim önümüzdeki takımların kalan maçların analizlerine.

    28. hafta:
    ankaragücü - başakşehir
    konyaspor - sivasspor
    alanyaspor - trabzonspor

    - ankaragücü başakşehir'i en son 2011 senesinde yenmiş. mustafa reşit akçay'ın da kariyerinde 6 kez karşılaştığı başakşehir'e karşı 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyeti var. buradan ekmek çıkmaz gibi.
    - sivasspor'un konya'da son 15 senede sadece 1 tane galibiyeti bulunuyor. teknik direktör bülent korkmaz'ın sivasspor'a karşı karnesi 4 g, 1 b ve 5 m ile karışık olsa bile galatasaray, istanbul bb ve antalyaspor ile sivasspor'u evinde ağırladığı tüm maçları kazanmayı başarmış. yani evinde puan dahi vermemiş sivas'a. burada sinerji tutabilir gibi.
    - alanyaspor tarihinde 7 kez karşılaştığı trabzonspor'u 4 defa yenmiş, 1 kez berabere kalmış ve 2 kez yenilmiş. evinde ise 2 g ve 1 m bulunuyor. erol bulut ise malatya'yı çalıştırırken 2 g ve 2 m elde ettikten sonra alanya'yla trabzon'da penaltı kaçırdıkları maçta 1-0 kaybetmişti. 18/19 sezonunda hatırlayacaksınız, trabzon'u aşağı yukarı bu kadroyu malatya'da 5-0 yenmiş teknik direktör erol bulut. buraya beraberlik yazabiliriz gibi sanki.

    1. başakşehir 59
    2. trabzonspor 57
    3. galatasaray 53
    4. sivasspor 52

    ---------------------------------------------------------------------------------

    29. hafta:
    trabzonspor - ankaragücü
    başakşehir - galatasaray
    sivasspor'u geçtiğimizi varsayarak artık yazmıyorum.

    - ankaragücü trabzonspor'u trabzon'da son 20 senede sadece 1 kere yenmiş. mustafa reşit akçay ise 7 kez karşılaştığı trabzon'a karşı üstün durumda. 3 g, 2 b ve 2 m ile fena bir istatistiği bulunmuyor. fakat en son 2017'nin yaz aylarında çıkmış trabzon'un karşısına, o maçı da yenilmiş. galip geldiği maçlar osmanlıspor döneminden, yani 2015-2017 seneleri arasında. buradan da pek ekmek çıkmaz gibi.

    1. trabzonspor 60
    2. başakşehir 59
    3. galatasaray 56

    ---------------------------------------------------------------------------------

    30. hafta:
    antalyaspor - başakşehir
    galatasaray - trabzonspor

    - başakşehir'in 2014'teki kuruluşundan beri antalyaspor'a karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. antalyaspor tek galibiyetini başakşehir'in süper lig'e çıktığı ilk sezonun ilk haftasında almış. ondan sonra bir beraberlik dışında hep kaybetmiş. teknik direktör tamer tuna da 4 defa karşılaştığı başakşehir'e 3 defa yenilmiş. kazandığı tek maç ise 18/19 sezonunun 30. haftasındaki başakşehir - göztepe maçı. yani bizi şampiyon yapan maçlardan birtanesi. birdaha böyle bir sürpriz olabilir mi? inşallah ama biz hesaplamamızı buna göre yapmayalım dilerseniz.

    1. başakşehir 62
    2. trabzonspor 60
    3. galatasaray 59

    ---------------------------------------------------------------------------------

    31. hafta:
    başakşehir - denizlispor
    trabzonspor - antalyaspor

    - denizlispor lige yeni çıktığından ve başakşehir ismiyle ilk bu sezon tanıştığından dolayı pek geçmişleri yok. ilk yarıdaki maçta 1-1 berabere kalmışlar. teknik direktör bülent uygun istanbul bb takımına karşı ezici bir üstünlüğe sahipken, başakşehir takımına karşı henüz galip gelememiş. gaziantep ile 0-0 berabere kalmış ve bu sezon krizin dibinde olan kayserispor'la 1-4 kaybetmiş. ben bu maçtan beklentiliyim. denizlispor sezonun sonlarına doğru güzel işler yapar bizim için. 30. haftadaki sürprizi saymadık, bu hafta sayalım ne dersiniz?
    - antalyaspor'un da, tamer tuna'nın da trabzonspor karnesi pek iyi sayılmaz. buraya da 0 yazıyorum.

    1. trabzonspor 63
    2. başakşehir 63
    3. galatasaray 62

    ---------------------------------------------------------------------------------

    32. hafta:
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    - konyaspor başakşehir'e karşı pek kazanamasa da çok sık berabere kaldığını görüyoruz. teknik direktör bülent korkmaz başakşehir takımına karşı çok fazla maç yapmamış. geçen sezon antalya'yı çalıştırdığı dönem iki defa kaybetmiş. ben bülent hoca'nın konya'nın beraberlik serisini devam ettireceği ve bizim için son bir şarkı söyleyeceğini umuyorum.
    - denizlispor lige yeni çıktığı için trabzon ile de pek geçmişi bulunmuyor. fakat bu sezon trabzon'u yenmeyi başaran 3 takımdan biri. teknik direktör bülent uygun kariyerinde trabzon'a karşı üstün gözükse de galibiyetlerini ilk dönemlerinde, mağlubiyetlerini ise son dönemlerinde almış. son galibiyeti 2009 senesinden yani, öyle söyleyelim. denizli'de beraberlik çıkar mı? neden olmasın?

    1. galatasaray 65
    2. trabzonspor 64
    3. başakşehir 64

    ---------------------------------------------------------------------------------

    33. hafta:
    trabzonspor - konyaspor
    başakşehir - kayserispor

    - konyaspor trabzon'u senelerdir deplasmanda yenemiyor. beraberlik dahi zor görmüş. teknik direktör bülent korkmaz ise kariyerinde üstün olduğu trabzonspor'a karşı bülent uygun gibi ilk dönemlerde aldığı galibiyetlerinden dolayı öyle görünüyor. son galibiyeti 2015 senesinden. bir önceki hafta denizli'de sürpriz olmazsa bülent hoca bir şarkı daha söyleyebilir belki ama ben denizli'de daha çok sürpriz potansiyeli görüyorum.
    - kayserispor başakşehir'e karşı pek varlık gösterememiş. fakat 18/19 sezonunda sürpriz bir beraberlik almayı başarmış. bu sezon bulundukları durumu göz önünde bulundurursak pek ekmek çıkacağını sanmıyorum. robert prosinecki en son 2012/13 sezonunda istanbul bb ile karşılaşıp 1 b ve 1 m almış. başakşehir takımına karşı henüz maçı yok.

    1. galatasaray 68
    2. trabzonspor 67
    3. başakşehir 67

    ---------------------------------------------------------------------------------

    34. hafta:
    kasımpaşa - başakşehir
    kayserispor - trabzonspor

    - kasımpaşa genel olarak kötü bir bilançoya sahip olsa bile 18/19 sezonunda başakşehir'i yenmeyi başarmış. mbaye diagne'nin golleriyle... :) teknik direktör fuat çapa henüz başakşehir ismine karşı maç yapmamış. birşey çıkar mı bilemiyorum. 0 yazalım oraya da.
    - trabzonspor kayseri'ye karşı son senelerde gayet üstün. robert prosinecki de tıpkı başakşehir'e karşı olduğu gibi en son 2013 senesinde karşılaşmış rakibiyle. burada pek fazla konuşmaya gerek yok. kayseri'nin iddiasının kalacağını sanmıyorum zaten son haftada.

    1. galatasaray 71
    2. trabzonspor 70
    3. başakşehir 70

    23. şampiyonluğumuz hayırlı olsun.

    inşallah 7'de 7 olayını başarırız. başarırsak bir şekilde tutuşup kaybedeceklerini düşünüyorum zaten rakiplerin. özellikle başakşehir-trabzonspor-alanya virajindan 9 puanla çıkmayı başarırsak bizi enselerinde hissetmekten kaçacak delik arayacaklarını düşünüyorum. 30. haftanın puan durumunu yazarken ben bile korktum açıkçası, onlar nasıl korkmasın.

    not: yatırım tavsiyesi değildir.

    edit: hatalar düzeltildi
  • 142
    gerçekleşeceğine dair inancımı halen koruduğum olgu.

    ama bazı arkadaşlar biz olamazsak trabzonspor mu olsun başakşehir mi olsun diye aralarında tartışmaya başlamış. özellikle başakşehir ya da trabzon kazanınca haklı olarak daha da çok konuşuluyor bu.

    hadi farz edelim, bizim matematiksel olarak şampiyon olma ihtimalimiz kalmamış olsun. bu durumda o mu şampiyon olsun öteki mi diye tercih yapmak demek, aslanların tahtına çakal mı otursun, sırtlan mı diye konuşmak olur. inanın bakın, samimi söylüyorum.

    belki günü gelir birini tercih etmemiz gerekir. ama o gün bugün değil. daha matematiksel olarak hiçbir şey bitmedi bizim için.
  • 145
    imkansız gibi bir şeydir artık ama yine de yazalım bir şeyler. farz edelim ki önümüzdeki iki maçtan 6 puan çıkardık. 57 puana geliriz. sivas kayseri ve kasımpaşa maçlarından 4 puandan fazlasını çıkaramaz. onlar da 57 oldu diyelim. trabzon ankaragücü'nü yener gibi ama bugün alanya'ya 22 haziran 2020 alanyaspor trabzonspor maçında puan kaybederlerse yine bir hesap kitap başlar. başakşehir ise ligde çok formda olan antalya'ya puan kaybedebilir.

    buna göre 30. haftada;
    başakşehir 59-60
    trabzon 59-60
    galatasaray 57
    sivasspor 56-57

    imkansız mı? değil. ama zor mu? çok. çok ama çok zor. 8'de 8 dedik olmadı, 7'de 7 dedik olmadı. 2'de 2 diyelim, olur mu? bekleyip görelim.
  • 147
    gerçekleşmesi imkansız olan şampiyonluk.

    takımda milyon tane eksik var. haftaya başakşehir maçında* forvette belhanda oynayabilir diye konuşuluyor, var gerisini siz düşünün artık.

    hadi diyelim bugün trabzon* yenildi. böyle bir şey olduğu an (yani trabzon'un şampiyonluğu kaybettiği an oluyor bu) haftaya bütün türkiye başakşehir'i kazandırmak için uğraşır.

    hadi diyelim bugün ts yenildi, haftaya da bir mucize oldu ve biz başakşehir'i yendik. bu arada trabzon'da ankaragücü'nü yendi.

    o zaman da olacak olan şeyi ben size söyleyeyim, arena'daki trabzon maçına* ali palabıyık atanır. *

    komik ama ne yazık ki gerçek bu.
  • 148
    22 haziran 2020 alanyaspor trabzonspor maçından sonra inancımın tavan yaptığı olay. beyler sizi bilmem ama ben şampiyonluğa düne göre daha çok inanıyorum. trabzon bu maçta galibiyet alsaydı şampiyonluk bitmişti bizim için ama ilahi adalet tecelli etti. maçtan sonra ağaoğlu çıldırıp önüne gelene tekme tokat dalmış. bu da nasıl bir psikolojide olduklarını gösteriyor. bundan sonra seri puan kayıpları olacaktır.

    beyler hadi kendinize gelin allah aşkına! evet tüm şartlar aleyhimize, evet bizi şampiyon yapmayacak bir düzen var, evet gladyatör filmindeki maximus gibi düelloya bıçaklanmış olarak çıkacaz ama biz haklıyız! biz galatasaray’ız. biz fatih terim’in biz bitti demeden bitmez dediği inanmış ruhuz. atın üstünüzden şu karamsarlığı! yedi düvele inat destekleyelim şu takımı. kurtların, çakalların, sırtlanların kapanına kısılmış aslanız şu an. ve hepsini skibbe atacak kudretimiz var.

    hadi sinerji yapalım lan. biz ne imkansız gibi görünen noktalardan alnımızın akıyla çıktık. şimdi neden olmasın? henüz biten ve kaybedilmiş bir savaş yok. önümüzde başakşehir ve trabzon maçları var. onlar puan farkıyla önde olsalar da tir tir titriyorlar eminim.

    şunu da şuraya bırakalım.

    https://m.youtube.com/watch?v=dSXk0qHBe3w
  • 150
    eğer gerçekleşirse türkiye futbol tarihinin kırılma noktası olacak bir şampiyonluk olur. lâkin hakemler salmıyor bizi maalesef salmayacak.

    başakşehir, trabzondan 6 puan alsak alanyada çekerler fişimizi. kendi çıkarlarını ve kişisel işlerindeki menfaati galatasarayın menfaatinin önünde tutan yöneticilerimiz varken, çıkıp isyan edip masaya yumruklarını vurmadıkça olmayacak bu sene.
App Store'dan indirin Google Play'den alın