• 697
    2020 itibariyle oynaması çok zor bir diziliştir.

    öncelikle klasik yorke-cole tarzı bir ikiliyle oynamak artık zaten hayal gibi bana göre. bu dizilişi oynamanın yine de birkaç yolu var. ya elinizde bir elmander tipi forvet olacak, ya da iki elmander tipi forvete sahip olmanıza rağmen genel olarak golcü bir takıma sahip olacaksınız. bunun dışında bir çıkar yol göremiyorum çünkü saha parselizasyonunda büyük bir avantajla birlikte birçok dezavantaj getiren bir diziliş 4-4-2. hiçbir şekilde geriden iki stoper, bir defansif orta sahayla çıkamayacak bir rakibiniz varsa, 4-4-2 ile rakibi bayıltmak mümkündür. bloklar arası mesafe kısaltılır, iki stopere iki forvetle pres uygulanırsa verim almak kaçınılmazdır. ancak galatasaray seviyesinde veya galatasaray'dan düşük seviyede hangi takım galatasaray'a karşı 4-4-2 oynarsa, son zamanlarda oynadığımız futbolla paramparça olur. 2019-2020 sezonunda fenerbahçe deplasmanında aldığımız galibiyeti hatırlayın. büyük bir akıl zenginliği örneği olarak ne zaman vedat'ın yanına adeta 2. forvet gibi biri yanaşsa, seri'yi açılan iki stoperin arasına sokup çok rahat oyun kurduk ve hızlı yerden toplarla çıktık.

    farz edelim ki ideal bir galatasaray sahada. marcao-luyindama ikilisi göbekte, önlerinde de lemina var. rakip 4-4-2 ile stoperlere baskı uyguladığı vakit mariano'yu luyindama'ya yanaştırıp, marcao'yu sol çizgiye açarsak, sol stoperin olduğu bölgeye de lemina'yı kaydırarak geriden dörtlü bir şekilde çok rahat çıkabiliriz. ha elde "kazma" ön liberosu olan, iki stoperle sahaya çıkan bir takıma karşı iç sahada 4-4-2 ile oynarsanız, rakibi bayıltmak mümkündür. özel orta sahalar söz konusuysa 4-2-4 bile mümkündür.

    4-4-2 oynayabilecek bir galatasaray, nasıl olurdu? muslera - hakan ünsal - marcao - luyindama - eboue - onyekuru - melo - lemina - keita - hagi - elmander göze hoş gelen bir oyunla sahaya 4-4-2 dizilebilirdi.

    yine de belirtmek gerekir, büyük dezavantajları olan bir diziliştir. örneğin 3-5-2 dizilen bir takım eğer mobil beklere sahipse size hem geride, hem göbekte, hem de hücumda sayısal üstünlük sağlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın