• 2300
    yabancı sayısını düşürmenin, türk futbol ailesi diye adlandırılan çıkarlar yumağı ile bir araya gelmiş niteliksiz kişiler tarafından, ülke futbolunun gelismesi için gündeme getirilmedigi apaçık. kamuoyundan gelen itirazlar da teoride çok doğru. yabancı sınırı geldiğinden beri, daha pahalı ve daha çok oyuncu ihraç edebildiğimiz ortada. fakat bu konu tartışılırken bilerek görmezden geldiğimiz başka bir istatistik daha var.

    yabancı sınırı geldiğinden beri türk takımlarının avrupada kaydadeğer başarısı yok. gelen tek başarı beşiktaşın namağlup gruptan çıkması sayılabilir. biz ise 13/14'ten sonra düşüşümüze devam ediyoruz. bu durum yabancı oyuncuların aidiyetinin yerli oyunculardan düşük olması mı, yabanci serbestliğinin iş bilmez yöneticileri her sezon kadroyu baştan aşağı ve bir uyum olmaksızın yaratmasının istikrarı engellemesi mi yol açıyor, bilmiyorum. ama şu bir gerçek ki, en azından avrupadaki rekabet için yabancı serbestliği öncesindeki beklentileri karşılayamadı. 2000lerin başındaki destansı zamanımıza hiç girmiyorum, 2008-2010'da bile uefa'da ilerleyebilir, atletico'lara, benfica'lara, bordeaux'lara kafa tutabilirken, 2013'te juveleri eleyebilirken, şuan ustelik başımızda hoca varken yenilip dönüyoruz.

    yabancı serbestliğine teorik olarak karşı çıkmanın izansızlık olduğunu ben de biliyorum. istersen hiç yabancı alma, kimse seni zorlamıyor. ama pratikte bu iş bilmez yöneticiler varken fayda/maliyet oranında kârlı mıyız emin değilim. bu borçlar sürdürülebiir değil, ben artık her sene aldığımız ligle de yetinmek istemiyorum. belki özkaynaklarımıza yönelmenin vakti gelmiştir..
App Store'dan indirin Google Play'den alın