• 2273
    hiçbir şekilde sınırlandırma getirilmemesi gereken sayıdır. kulüp olarak bu durumun karşısında olmalıyız. çevremde futbol ile ilgili ne kadar insan varsa hepsi yabancı sınırlamasına karşı.

    yabancı sınırsız olmalı ama türk oyuncu oynatan takımlara da ödül sistemi olmalı. mesela sivasspor ilk 11'de 7 tane türk milli takımı için oynayabilecek oyuncu oynatıyor. tff, sivassporu ödüllendirmeli. bu ödül işini de ciddi para ile yapmali ki her takım yerli oynatmak için çaba sarf etmeli.

    8+2+2 tamamen saçmalık. bizim bir ton yabancımız ve uzun yıllar sözleşmeleri var. bu kural yüzünden dışarıda kalacak yabancı oyuncuların sözleşmelerini bu kuralı çıkartmak isteyen kimse tff/spor bakanlığı/hükümet üstlenmeli.

    ilk 11e 3 türk oyuncu koyma zorunluluğu olduğunda, türk oyuncular gelişmiyor. aksine milyon euroluk kontratı alıp yatışa geçiyor. belki kendi ligimizde istiklal marşını okuyan oyuncu yok ama bayrağımız avrupa'nın göbeğinde, milyarların izlediği turnuvada dalgalanacak. ortada bir problem varsa bunu akıl ve bilim yoluyla çözmeliyiz, ucuz milliyetçilikle değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın