• 2230
    28 kişilik kadroda 11+1+2 olmaya devam etmesini sonuna kadar savunacağım kural. ama isterseniz 11+3'e çevirebiliriz.

    2013'te fenerbahçe dışındaki 17 kulüp 6+0+4'ü istemediği halde sırf fenerbahçe istiyor diye 6+0+4'ü getirten tff, şimdi de 1 kulüp itiraz ediyor diye bu teklifi direkt olarak gündemden düşürmek zorundadır.

    o dönem, türkiye futbol federasyonu başkanı yıldırım demirören yaptığı açıklamada, “18 kulübün anlaşma sağlayıp, altına imza attığı bir belge önümüze gelirse, yabancı oyuncu kuralında gerekeni yaparız. ancak bir kulüp bile bu konuya itiraz ederse kabul etmemiz söz konusu değil” demişti.

    türkiye futbol federasyonu başkanı yıldırım demirören, birkaç gün sonra "fenerbahçe itiraz ediyor. planlamamızı 6+0+4'e göre yaptık diyor. bu yüzden spor toto süper lig'de yabancı oyuncularda "6+0+4" sınırlamasının, 2013-2014 sezonunda uygulanmasına başlanacak ve galatasaray'ın ab statüsü teklifi de geri çevrilecek." demişti.

    oysa play-off galatasaray muhalefet ettiği halde diğer 17 kulüp tarafından onaylandığı gerekçesiyle getirilmişti. çünkü bu lige yıllardır galatasaray ne derse hayır, fenerbahçe ne isterse tamam diyen bir anlayış hakim. teknik direktör fatih terim'e hak dese 10 maç ceza, adalet dese 4 maç ceza kesilen bir anlayışın hakimiyetinden bahsediyorum. aynı suçu işlemiş engin baytar'a verilen 11 maç cezanın anında onaylanırken meireles'e verilen 10 maç'ın indirime sokulduğu bir anlayıştan bahsediyorum. çifte standartın böylesi yıllardır var.

    madem ki, yakın geçmişte sadece 1 kulüp istemediği için yabancı sınırı kaldırılmamıştı, şimdi de sadece 1 kulüp istemediği için yabancı sınırlaması getirilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın