• 532
    --- alıntı ---

    kasım 1999'da avrupa'da bahisçiler, galatasaray'ın uefa 2000 kupasını alma ihtimalini 1'e 250 olarak hesapladı. ama burada, türkiye'de kimileri için tek bir ihtimal vardı. leeds united maçından önce avrupa'da ihtimaller 1'e 16'ya düşmüştü. ama burada kimileri için hala tek bir ihtimal vardı. az sonra seyredecekleriniz tek bir ihtimali olan insanların hikayesidir. çünkü tek ihtimalli hikayeler, tarihin ta kendisidir.

    --- alıntı ---

    türk futbol tarihinin en gurur dolu maçı. bu maçı canlı izleyenler ne kadar şanslı. o maçın her bir saniyesini yaşayabilmek, galatasaray atak yaptığında heyecanlanıp, arsenal atağında tedirgin olmak, hagi'nin kırmızı kartında hakeme veryansın edip, adams'ın boş kale yerine minare gölgesi gibi topu dikmesine tıpkı spiker levent özçelik gibi 'bravo adams, tebrikler adams' diyebilmek... inanın hiçbir maçtaki emsalleri, bu maçtakinin %1'i bile edemez.

    20 sene olmuş bu maç oynanalı. 20 koca sene... o gün doğan çocuğu bugün askere çağırırlar. halbuki hiç de 20 sene olmamış gibi. başta fatih hocam, idari ve teknik heyet ve elbette futbolcular, sizlerden allah razı olsun.

    galatasaray'ın en güzel olduğu maçlardan birisi. galatasaray zaten hep güzel de, zaferler kazanınca, winner koltuğunda oturunca ayrı bir güzel.

    boşuna dememişler, kupalara layıksın sen şanlı galatasaray diye.

    https://www.youtube.com/watch?v=O7pK_WtuQSg

    maçın 90 dakikasından çok, 17 mayıs 2000 uefa kupası belgeselini izlemenizi tavsiye ederim. kupaya giden yolu daha güzel anlatmaları, o serüvende yaşananlar, soyunma odası ve takım kampından görüntülere ulaşabilmek inanılmaz değerli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın