• 688
    (bkz: ne dediler/#2897563)

    anlaşılan çok etkilenmiş covid-19 sürecinden. zaten bence salgının verdiği fiziksel zarar, psikolojik zararın milyonda biri etmez. sanırım baktığı pencereden 32 gün sonra devam edilme ihtimali bulunan türkiye süper liginin dünyada salgının 2. dalgasını başlatacağını falan düşünüyor. sağlık çalışanlarını zaten geçtim de kendisine hatırlatın kargo çalışanları haftada 7 gün, market çalışanları, inşaat işçileri, belediye personeli, özel sektör ve bir kısım kamu çalışanı haftanın 5 günü her sabah gayet önlemini alarak sistemin çalışmaya devam etmesi için işe gidiyor. yani herkes kendisi gibi full karantinada değil, önemli bir kısım hiç olmadı.

    futbol çok mu elzem? hiç değil isterse 2 sene ara verilsin. "ama ben hayatta dışarı çıkmam, corona beni kovalıyor, yakalarsa benim şeftali gibi..." diye tribe girmesinin de manası yok. sen 30 gün sonra sokağa çıkma ihtimaline karşı korku krizlerine girerken, insanlar önlemini alarak günlük düzeninde çalışıyor. var böyle tanıdıklarım, bu ara çok geriyorlar beni. markete gidiyorum, işe gidiyorum diye alt kattaki kuzenim telefonla bile ararken 2 kere düşünüyor. geçen yumurta istedi asansöre koydurdu da öyle aldı, elden almadı. çamaşır suyuna falan yatırmıştır sonradan diye düşünüyorum.

    ayrıca niye stad stad geziyorsun onu da anlamadım illa sen anlatacaksan ses ile yayını senkronize etsinler otur evinde anlat. yok olmaz dersen zaten bağlı bulunduğun kuruluşta haftanın 7 günü ekranda olan basın emekçisi meslektaşların var onlardan biri anlatır. bizden 50 misli kötü durumda olan ispanya'da dün messi antrenmana çıktı. bu adam hergün antrenman yapıp, birebir temasla oynayacak, göz önünde olacak. senden belki de 100 kat daha açık virüse ama senin 30 gün sonra sokağa çıkma ihtimaline kopardığın yaygarayı koparmadı.

    aşağıdaki fotoğraf da dün çekildi. fotoğraftaki işçiler bir aydır aşağıda şartlarda çalışıyorlar. senin kadar önemli değiller tabi ama en azından dışarıdaki ortamı görmende fayda var.
    https://gss.gs/1mV.jpg

    en fazla takacak maskeni kimseyle muhattap olmadan camekan bir bölmeye girip maçını anlatıp çıkacaksın. arada mikrofonu falan da dezenfektanla siler geçersin. sanki pandemi hastanesini teçhizatsız zorunlu görev emri verilmiş gibi yazmışın da yazmışın. hayır ben de sinirlenip sinirlenip yazmaya devam ediyorum.

    edit: istifa etmeniz çok yerinde olmuş. bu denli tedirginseniz ve maddi durumunuz yerindeyse en doğrusunu yapmışsınız, hayırlı uğurlu olsun. keşke herkesin böyle bir imkanı olabilse çok şanslısınız. ayrıca korkuyla uzun uzun algı kasacağıza böyle samimi bir şekilde istifanızı açıklasaydınız da ben de keşke gider yapmadan "hagggii hagggii haggiii" repliğinizle uğurlayabilseydim. böyle hiç hoş olmadı, yakışmadı onca yıla.
    https://twitter.com/...507089002696704?s=19
App Store'dan indirin Google Play'den alın