• 126
    1 ay haplanmış gibi oynayıp 10-15 günlük ara verdiğim oyun. şimdi kaldığım yerden devam edeceğim. geride bıraktığım 8 sezonu şuraya bir özetleyeyim istedim.

    tıkladım yeni kariyere. ingiltere'nin en alt liginden ismi gözüme en hoş gelen takımı alacaktım. hedef kaç yıl sürerse sürsün premier ligi ve şampiyonlar ligi'ni kazanmak. oyunda ingiltere'nin en alt 2 ligi olan vanarama north ve vanarama south liglerinde seçebileceğim 44 takım vardı. tercihim north liginden spennymoor takımı oldu. ilk sezonumu 3. bitirip play-off'a kaldım. oradan vanarama national lig'e yükseldim. bu şekilde* 1 sezon bile yerimde saymadan championship'e kadar geldim.

    bu süreçte bazı play-off maçlarında elenince save/load yaptım. hile sevmem aslında ama koca sezon uğraşmışım oradan bırakmam yani.*

    championship'e yükseldiğimde 4 sezon bitmiş, 5. sezona başlayacaktım. bilenler bilir alt liglerde bonservis ödeyerek transfer yapmak hayaldir. hep kiralık ve boştaki oyunculara yönelmiştim. championship'e yükselince nispeten yüksek transfer ve maaş bütçesi bekliyordum. vere vere 4m euro maaş, 200k euro transfer bütçesi verdiler. benden sonraki en düşük maaş bütçesi 20m euro gibi bir rakamdı championship'te. hadi neyse dedim daha yeni yükseldik, 1 sene idare edersem önümüzdeki sene iyi bir bütçe verir. championship'teki gelirlerin yüksek olacağını tahmin ediyordum.

    o sezon inişli çıkışlı bir grafik sergiledik ve 24 takımlı ligi orta sıra sayılabilecek bir yerde, 15. sırada bitirdik. sezon biter bitmez yönetim ön bütçeyi açıkladı maaş bütçesi 4.5m, transfer bütçesi 300k civarı. yönetimin kapısında yattım yaz boyu, para dilendim. 1 cent koklatmadı namussuzlar. "verilmiş bir sözüm, vazgeçmediğim bir hayalim var" diyip devam ettim yola. ettik de etmez olaydık. sezon başladı benim tıkır tıkır işleyen taktiğim işlemez oldu. ilk 10 maçın neredeyse hepsini kaybedip ligin dibine çöreklendik. yaklaşık yarım saatimi ayırıp birmingham maçı öncesi yeni bir taktik üzerinde çalıştım. cesur bir taktik sayılırdı. 2 stoper, 2 kanat bek, 3 merkez orta saha ve 3 santrfordan oluşuyordu. sağ ve sol santrforlarım bol bol kanatlara açılacak, orta sahalar koş yoluna sürekli pas yapacak. kanat beklerim sürekli gidip gelecekti. maçı 7-2 kaybettik. bastım istifayı.

    1 ay kadar tatil yaptıktan sonra fransa lig 1'in dibine demir atmış reims kulübü görüşmek istedi. riskli bir hamleydi fakat kariyerim için büyük bir sıçrama olacaktı. zaten başkanla görüşmemizde maçan yiyecek mi böyle itibarlı bir takım çalıştırmaya? gibi sorular sordu sürekli. görüşmeden yaklaşık 1 hafta sonra sözleşme teklif ettiler. kabul ettim. o sezon spennymoor'da işleyen taktiğimle ligi 13. sırada bitirdim. fransa kupası'nda finalde lyon'u mağlup ederek kupayı kazandım. kariyerimin ilk önemli kupasıydı. spennymoor'da fa ödülü diye alt lig takımlarının katıldığı bir turnuvayı kazanmıştım ama ne maddi ne manevi bir değeri yoktu.

    benim kariyerdeki 7. sezonum olan 2025/2026 sezonuna başlarken takımın 2 kilit oyuncusunu 76m € ücretle çin ligi'ne gönderdik. bu parayla 10-15 adet transfer yaptım. lige iyi girip iyi bitirdik. sezonu psg'nin arıdndan 2. sırada tamamladık. fransa kupası'nda psg'ye yarı finale elendik.

    2026/2027 sezonunda şampiyonlar ligi grubumuz hamza hamzaoğlu'nun görse orgazm olacağı cinstendi. porto, borussia dortmund ve valencia ile aynı gruba düştük. 6 maçta 2 galibiyet*, 4 mağlubiyet alarak sonuncu olup elendik.

    fransa kupası'nda alt lig takımlarıyla eşleşe eşleşe finale kadar geldik. finalde nancy'i penaltı atışları sonucu eleyerek kariyerimdeki 2. fransa kupası'nı kazanmış oldum.

    ligde ise fm hayatımın en heyecanlı finallerinden birini yaşadım. 37. hafta sonrası puan durumu. ol 93, reims 91, psg 82 şeklindeydi. son hafta ol psg ile içeride, ben de nantes ile dışarıda oynadım. ol psg maçı 1-1 bitti. nantes'i 5-1'le geçtim.genel averajla ligi şampiyon bitirdim. reims'e 65 yıl sonra lig şampiyonluğu kazandırmanın gururu bir başkaydı tabi.

    2027 temmuz ayına geldiğimizde favori takımım olan galatasaray ile ilgili bomba bir haber düştü. fatih terim 73 yaşında takımdan ayrılmış, emekli olmuş. ne yapmış hocam 8 sene boyunca diye göz gezdirdim. ilk 3 sezon titrini korumuş. sonraki 4 sezon üst üste trabzonspor göğüslemiş ipi. son sezon hocam yine şampiyon yapıp zirvede bırakmış.

    haberi görünce hemen iş başvurusunda bulundum. gizlice istanbul'a uçup başkanla görüştüm. sözleşme teklifi gelince hemen kabul ettim. ayrıca galatasaray reims'e 5m € tazminzat ödedi benim için.

    şu an 2027-2028 sezonu eylül ayındayım. ilk 3 maç 9 puan yaptık. takımda regen olmayan az sayıda oyuncu kalmış. marcao hala duruyor. 31 yaşında ikinci kaptanımız. ligin 4. haftasında kadıköy deplasmanına çıkacağız.

    avrupa katsayı sıralamasında 28. sıradaydık, şl kurasına 3. torbadan katıldık. h grubunda r.madrid, m. united ve shaktar ile eşleştik. işimiz zor görünüyor.

    bu kariyerde şunu anladım, tek kulüp odaklı değil de menajer odaklı ilerlediğinizde çok daha fazla keyif veriyor. daha önce hep tek bir kulüple ilerleyip, başarıdan başarıya koşmaya çalışırdım. istifa et, kovul, takımdan takıma geç çok daha fazla keyif veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın