• 922
    bir jenerasyon için tarihe tanıklık etme anlamı taşıyan maçtır. bunun iki nedeni vardır.

    birincisi, fatih terim tam 12 yıl sonra yeniden şampiyon olmuştur. 2000'deki son kupaları 5-6 yaşında olduğu için hatırlamayan çocuklar fatih terimli galatasaray'ı ancak büyüklerinden dinleyerek duymuştur. ama bu kupayla birlikte imparatorun türk futbolundaki aktif etkilerine (çünkü bana göre milli takım teknik direktörlüğü daha pasif bir görev) kanlı canlı ilk kez tanık olmuşlar ve o günden sonra daha da çok tanık olacaklardır.

    ikincisi ise türk futbolunda fenerbahçe hakimiyetinin tam anlamıyla sona erdiği ve gücün de hegemonya fırsatının da yeniden galatasaray'a geçtiği gün olmuştur. bu da mesela 1980'lerde doğanlar 1992-2002 arasında 10 yılda 7 galatasaray şampiyonluğu görmüştür. ama 1990'larda doğanlar 2003-2011 arasındaki 8 yılda 4 fenerbahçe şampiyonluğu görmüştür ve ayrıca fenerbahçe 2 şampiyonluğu son maçta, bir şampiyonluğu da şampiyonlar ligi'nin yıpranma payıyla son üç haftada kaybetmiştir. yani doksanlarda doğanlar, fenerbahçe'nin daha dominant olduğu yıllara denk gelip, galatasaray'ın gücünü sadece anlatılanlardan ve hayal meyal hatırladıklarından anımsamaya çalışmışlardır. işte bu maçın bitiminde güç yine galatasaray'dadır artık.

    son düdük çaldığında galatasaraylı fatih, takımıyla 12 yıl sonra yeniden zirveye çıkıyor ve 8 yılda 5 şampiyonluk serisinin ilk çivisini çakıyordu. 2000'de 6 yaşında çocuk olanlar artık 18 yaşında delikanlılar olarak imparatorlu galatasaray'ın gücüne tanıklık ediyor, galatasaray, fenerbahçe'ye bıraktığı tahtını yıllar sonra geri alıyordu. tarihi maç, tarihi gün, tarihi atmosfer...
App Store'dan indirin Google Play'den alın