• 418
    çok fena psikolojimi bozan, moralimi altüst eden bok.

    fakat benim şimdi ilgileneceğim soru şu an değil, sonrası ile alakalı.

    bu virüs dindikten sonra ne olacak arkadaşlar? 3 gün, 5 gün, 3 ay, 5 ay, 1 sene sonra; her ne ise bir gün tedavisi veya ilacı bulunduktan sonra hayat normale dönmeye başlayacak elbette.

    zurnanın zırt dediği yer bence buradan sonra başlıyor. kayıplarımız ne olacak? elbette en önemlisi insan sağlığı ve insan canı. hiçbir şeyi değil denk tutmak, yaklaştırmam bile bütün bunlara. ancak zararımız yalnızca bu olmayacak. maddi zararımız ne düzeydedir? zaten cumhuriyet tarihinden beridir hiçbir zaman refah koşulları çok yüksek bir ülke olmamışken ve özellikle son birkaç on yıldır sıkıntıda iken, böylesi yıkıcı ve telafisi zor bir durumdan sonra ekonomik düzeyimiz ne olacak? kriz birkaç senedir ayyuka çıktı, bu virüsten sonra enflasyon, döviz kuru ve faiz oranları ne seviyelerde olacak? ev, araç, ihtiyaç kredisi çekmiş vatandaşlarımız var. onlar bu krizde, hele ki çok fazla etkilenenler olması halinde ne yapacaklar?

    can ve mal kaybımız ne olacak? krizin manevi etkisini kantitatif olarak ölçemeyiz elbette, ancak maddi ve ekonomik zararları ölçebiliriz. tüm bunlar ne seviyelerde olur? bilgisi olan yoktur tabiki de, tahmin ve düşüncesi olan var mı?

    ya da belki de yazımın en başında sormam gereken soruyu sorayım; bu illetten kurtulabilir miyiz hakikaten?
App Store'dan indirin Google Play'den alın