• 339
    görevleri ve yetkileri arasında kurallar, kuralların yorumlanması, moderasyon uygulamaları ve sözlüğün işleyişine dair yazarları yanıltıcı eleştiriler hakkında açıklama yapmak da olan moderatör.

    mesela önceki entrylere cevap niteliğinde kuralı ile alakalı sözlük yönetimine eleştiri gelirse; kuralı düzenleyen 7. maddenin c bendinde yer alan "tek başına okunduğunda kendi içinde bir anlam ifade eden entry’ler dolaylı olarak kendisinden önceki entry’i ya da entry’lere cevap niteliğinde olsa da bu sebeple silinmezler." detayını ilgili başlıkta paylaşabilir. buradaki amaç kafasında soru işareti olan bir yazar varsa onu bilgilendirmek kadar, bir fırsat yakalasam da şu sözlük yönetimine giydirsem diyen ve bir tık ötesindeki kuralı okumayan "bilgisi yok fikri var" insanlarının sözlük üyelerini yanıltmasını da engellemektir.

    nitekim daha bir kaç gün önce yazarların sözlük kuralları üzerindeki hakimiyetini arttırmak gayesiyle önceki entrylere cevap niteliğinde, başlıktaki entrylere fiziksel referans içeriyor ve forum tarzı entry kuralları ile alakalı şu açıklamayı yapmıştır. (bkz: #2869214)

    yazarların moderasyonu düşman olarak görmediği ve kurallara daha hakim oldukları bir sözlükte yazmak temennisiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın