• 154
    güzel bir maç olacak diye tahmin ediyorum. hem futbol olarak beklentileri karşılayacak hem de skor olarak yüzümüzü güldürecek. inanıyorum. takımımızdan muslera'mızın yüzünü ekstra güldürmesini de beklemiyor değilim.

    mert hakan'ın fernando'ya ve özellikle emre kılınç'a atacağı toplara dikkat etmek lazım. beklerimizden defanstan çok ofansta bir şeyler beklediğimiz ortada. yine marcao'nun arkasına atılan toplardaki zafiyeti ve ryan donk'un görece ağırlığı malum. stoperlerimizin arasına girecek oyuncumuza oyun kurmada olduğu kadar defansta da çok şey düşecek gibi. bu maç özelinde mario lemina'nın oradaki varlığı bizim için önemli olabilirdi. mario yoksa merkez orta sahada oynayacak futbolcularımızın topu kullanacak futbolcuya derhal baskı yapması ve topu rahat kullandırmaması başka bir önemli faktör.

    aslında sol tarafımızdaki marcao'nun ryan donk'a göre işi daha kolay. gözünü emre kılınç'tan ayırmaması bile yetebilir. çünkü rakibin onyekuru tehlikesine karşı önlem almama ihtimali yok. almazlarsa zaten ne oluyor, biliyorsunuz. fakat sağ tarafımızda durum tam olarak öyle değil. oyun yapımız gereği aslında rakip sol bekler daha bir özgür takılabiliyorlar. duruma göre sağ içteki futbolcumuzun çizgiye çapraz koşu yapması lazım ki rakip bekin dikkatini bir an için alsın ve mariano'ya gerekli alanı yaratabilelim. mariano'nun birkaç etkili atağı işimize gelir. kanatların beklerine yardım etmesini ve beklerin öyle her fırsatta çıkmasını engellemek lazım. özellikle sol beklerinin. sağ beklerinin çıkması onyekuru'nun sağolsun işimize gelebilir çünkü (:

    galatasaraylı bir futbolsever olarak bir maçı ne zaman bu kadar sabırsızlıkla beklediğimi hatırlayamıyorum.

    neyse.

    (bkz: yürüyoruz biz bu yolda)

    https://www.youtube.com/watch?v=xvSTNunJcY4
App Store'dan indirin Google Play'den alın