resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 24276
    bu hafta sonu hayatının en zor maçlarından birine çıkacak imparatorumuz. şöyle ki:

    nasıl bir onbir ile maça başlarsa başlasın eğer istediğimiz sonucu alamazsak hoca eleştirilecek. çünkü lemina’nın sakatlanmasıyla birlikte artık en iyi ilk onbiri kestirmek çok zor. bu hem hoca için hem taraftar için böyle. bu yüzden ne seçim yaparsa yapsın, sonuç iyi olmadığı takdirde eleştiri bombardımanına tutulacak. örneklendireyim:

    a: adem ile başlarsa ve kaybedersek; falcao ile başlamalıydın, falcao kadıköyde yedek oturur mu?

    falcao ile başlar ve kaybedersek; adem gibi formda bir futbolcu nasıl yedek bırakılır?

    b: seri-belhanda-akbaba gibi ofansif bir orta saha kurarsa ve kaybedersek; bu kadar ofansif çıkılır mı, seri defansif orta sahada o fizikle bu maçı nasıl kaldıracaktı ki zaten?

    donk’u orta sahaya kaydırıp çalık’ı stoper’e koyarsa ve kaybedersek; ahmet çalık’a güvenip derbiye başlanır mı?

    c: saracchi’nin dönüşüyle sol bek saracchi. sol açık için iki aday onyekuru ve ömer. onyekuru ile başlar ve kaybedersek; onyekuru hamle olmalıydı, zaten fiziksel olarak hazır değildi, ömer gibi formda bir adam, asist kralı nasıl oynamadı.

    onyekuru kulübede oturur ömer sol açık oynar ve kaybedersek, onyekuru gibi bir kontra atak silahı nasıl bu maçta yedek olur?

    d: onyekuru kanat başlar ve ömer orta sahaya kaydırılırsa, yani seri-belhanda-ömer gibi bir orta saha kurulursa ve maç kaybedilirse; emre akbaba gibi bir futbolcu nasıl yedek bırakılır?

    emre akbaba 11 oynar ve çok kötü bir maç çıkarırsa, bu maç emre oynar mı fiziksel olarak hazır değil ezildi.

    bu yorumların bir çoğunu maç sonu göreceğiz. hatta hoca üçlü defans falan çıkıp marcao-donk-ahmet çalık üçlüsüyle maça başlarsa olumsuz bir skorda zaten çarmıha gerilir. ama hocanın kafasındaki opsiyonlardan birinin bu olduğunu düşünüyorum.

    uzun lafın kısası hoca hafta sonu hangi onbir ile hangi diziliş ile çıkarsa çıksın eğer maç kazanılmazsa ağır eleştirilecek. çünkü elindeki tercihlerden neredeyse hiç biri diğerinden iyi değil. hepsinin olumlu ve olumsuz tarafları var. bu yüzden hocama ve takımıma bol şans diliyor, #hedef23 diyorum.

    (bkz: 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın