resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 24166
    bu takımın başına geçtiğinde büyük maçlarda rencide edilmiş bir takım vardı elimizde. üzerine ndiaye de satıldı. 1.5 senedir kadroda atıl durumda olan ryan donk'u takıma monte etti. fernando da sakattı. yeri geldi selçuk inan ryan donk orta sahası ile oynamak zorunda kaldık. hani şu 1.5 sezon önce ligi 5. mi ne bitirmemize sebep olan orta saha. bu orta saha ile başakşehir ve beşiktaş maçlarında net galibiyetler aldı. kadıköyde maicon'un son dakikalardaki vuruşu direkten dönmese galibiyet alacaktı yine. trabzonspor'u da eze eze yendik. ve travma halinde devraldığı bu takım ligi şampiyon bitirdi.

    sonraki sezon ffp denen bir bela ile karşılaştık. ffp oldu mu zaten kadro mühendisliği yapmak zordur. karşına fırsat transferleri çıkar ve kolay kolay hayır deme şansın yoktur. hele kadron 13 kişi ise hiç yoktur. derken sezona santraforsuz girdik. bu santraforsuz takım sinan gümüş gibi sahada boş boş takılan bir oyuncuya bile istatistik kastırdı ilk haftalarda. hakemler saçma sapan üzerimize gelmeye başlayana kadar ligin mutlak favorisiydik ki fenerbahçe maçındaki hakem hatası ve ardından gelen cezalar da herkesin malumu zaten. şampiyonlar ligine de mükemmel bir giriş yapmıştık. ama emre akbaba'nın sakatlığı ve devamında gelen diğer sakatlıklar zora soktu bizi. devamını getiremedik. ancak ligde o bol cezalı ve sakatlı kriz döneminde 8 puan geriye düşmüş olmamıza rağmen şampiyon olduk. fenerbahçe deplasmanında da galibiyetimiz işgüzar var hakemi tarafından çalındı ki biz o maça 2 as stoperimiz de cezalı bir şekilde çıktık. şu takımı herhangi bir yabancı hoca donk semih kaya ikilisi ile kadıköye götürse fark yer.

    bu sene yine ffp yüzünden fırsat transferleri yaptık. ancak fırsat transferi adam her zaman iyi çıkmıyor. milletin atıl oyuncusunu kiralıyorsun. defosuz adamı kim atıl yapar? maya tutmadı. şampiyonlar liginde de zor bir gruba düştük. özellikle iç sahada psgye karşı çok iyi oynadık. ama bu zorlu grupta, bu zorlu rakiplere iyi de oynasak 1-0 kaybettik. 3 maç 1 puan. psikolojik bir kırılmaya sebep oldu. ligin ikinci yarısı başlarken takım nihayet form tuttu. dinamizm katacak takviyeler yapıldı. maçları net skorla almaya başladık. 4 maçtır çok iyi giden bir takım var ligde. 5 şubat 2020 alanyaspor galatasaray maçı bazı oyunculara koordinasyon kazandırmak için oynadığımız ve lig daha önemli olduğu için rölanti oynadığımız bir maçtı. rakibimiz fenerbahçe 2. lig takımı ile eşleşip ful yedek oynadı. bizim öyle bir şansımız da yok. ligin en az gol yiyip en çok gol atan organize takımlarından biri ile eşleştik ve sonuç olarak yenildik. yüksek vites oynasak bu sefer sakatlığı var hafta sonuna yorgunluğu var.

    neyse sonuç olarak girilen entryler 2 senedir 1 maçta bile iyi futbol oynamadık? abi sizin iyi futbol anlayışınız ne tam olarak şunu bir açın ya? açın da bilelim. rekora koşan liverpool'un bile kötü oynayarak kazandığı bir sürü maç var. her maç rakibi ezeceğiz, her maç rakibi döveceğiz, guardiola'nın geçen seneki manchester citysi gibi kimseye top göstermeyeceğiz yada psg gibi şubat ayında ligi bitireceğiz falan bunu mu bekliyorsunuz? bunu bekliyorsanız o iş 500.000 euroya kiraladığınız, yada alt ligden 100.000 euroya kaptığınız oyuncularla olmuyor. rotasyon için aldığın adam için bile 30 milyon euroyu gözden çıkartman gerekiyor. onu baştan söyleyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın