• 286
    düsmanlik terminolojisi bence yanlis. ne fatih terim ne de yönetim düsmanligi var. birine ya bir sey düsman oldugun zaman o kisin ölmesini ya da ne bilim piyasadan kaybolmasini istersiniz. burada kimsenin terim ya da herhangi bir yönetici icin böyle düsündügünü sanmiyorum.

    dogru olan terim/yönetim begenmemek. begenmedigi icin elestirmek herkesin dogal hakki. sorun nerede basliyor biliyor musunuz? bizim genetigimizde. cünkü biz millet olarak karsi taraftaki insanin görüsünü kabul etmiyoruz.

    birisi bir seyi begenmiyorum dedigi an basliyoruz yav nasil begenmezsin, sende kimseyi begenmiyorsun zaten, senin begendiklerinide biliyoruz, sen ne anlarsin, hadi ordan, sana x layik zaten, .... simdi bu tepkiyle karsilasan daha dogrusu böyle bir tepkinin gelecegini bilen yurdum insani ne yapiyor? begenmiyorum demek yerine begenmedigi kisiyi bir sekilde itin götüne sokup cikariyor, onun kirli camasirlarini ortaya döküyor, bel altina vuruyor, bütün gücü ile karalamaya calisiyor. karsi tarafta bunu düsmanlik olarak algiliyor ve iki mislisini ona iade ediyor. sonuc olarak kimseye faydasi olmayan atismalar.

    malesef sosayal medya bu isin suyunu cikardi. cünkü klavye arkasinda insanlara ve kurumlara saldirmak cok daha kolay. bizim insanimizin bu zaafini doya doya ortaya dökebildigi bir ortam. küfür etmek ve insanlari asagilamak sizi cekici ya da cool yapmiyor.

    yönetimi, terimi, x oyuncu sevmiyor olabilirsiniz sorun degil, ama lütfen bunu söylerken kimseyi itin götüne sokmak zorunda degilsiniz. kimsede size kimi seveceginizi dikte etme hakkina sahip degil.

    trafikte, okulda, is yerinde, hastanede, ... ülkenin her yerinde sabahtan aksama yeterince kavga gürültü hir yasaniyor. keske su platformu insanlar atismak icin degilde tartismak ya da nefes almak icin kullansa. cidden bikmadiniz mi günlük hayattaki gürültüyü buraya tasimaktan?
App Store'dan indirin Google Play'den alın