resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 24004
    imparator.

    hocam senin için istifa, olmuyor, zorlamamak lazım vs. diyecek halim yok. 8 şampiyonluk ne demek, çoğu kişiden daha iyi anlayabiliyorum. 8 sene büyük takım çalıştıramayacak tiplerle kıyasa, mukayeseye sokulman bile saçma. davul bile dengi dengine.

    ama sen de bir aynaya bak yahu. faruk süren ile anlaşamazsın, faruk süren kötü olur, cecchi gori ile anlaşamazsın, gori kötü olur. ünal aysal kötü, yıldırım demirören kötü, mustafa cengiz kötü... bu başkanların - henüz mustafa cengiz hariç - hepsi ile sorunlu ayrıldın. hepsinde de bir şekilde tartışıp, aranız açıldı. tamam bu kadar başarının, bu kadar egonun, bu kadar yeteneğin bir vebali olmalı, ancak hepsinde de başkanla tartışmak mıdır bu?

    bir oyuncu istersin, alınmaz, bunun için yönetimle ters düşebilirsin. anlarım. yani aslında pek açıklaması yok bunun, ama isteyen fatih terim olunca, insan anlamak zorunda kalıyor. bu kadar etkili birisi istiyorsa keramet vardır diyip, başkası olsa ilgilenmeyeceğin bir oyuncuyu transfer edersin. ama şimdi bakıyorum, istenen oyuncu arda. bin tane rezalet, kepazelik yaşamış, hadi onlar bir kenara, başakşehir'e geldiğinden bu yana bir tane iyi maçı olmayan, geleceğe dair de pek bir vaat sunmayan sabıkası kabarık birisi.

    şunu herhangi x bir oyuncu için yap, yerli olsun, yabancı olsun, genç olsun, yaşlı olsun, vallahi anlarım. ama takıma hiçbir faydası olmayacağı 555 km'den belli olan biri için bu kadar tantana yapmaya değer miydi? ben mustafa cengiz başkan için burada empati kurabiliyorum. inanın özne arda değil de ahmet, mehmet, hasan, hüseyin, bilmem kim olsa bu kadar dert etmeyecekti o da.

    yönetime sallarken takım için "kiralık oyuncularla dolu kadro" diyenler, "transfer yapamıyorlar" diyenler, bi düşünsünler bakalım, niye galatasaray transfer yapamıyor, bonservisle oyuncu alamıyor, neden bu kadar kiralık oyuncuya muhtacız? galatasaray ne yaptı zamanında da, bugün para harcayıp oyuncu alamıyoruz? veya hangi yönetim zamanında, ne oldu da bugün transfer döneminde akla karayı seçmek zorunda kalıyoruz?

    hemen ardından da şu soruyu soralım, acaba bu sıkıntılı şartları yaşamamıza neden olan yönetimler ile fatih hoca çalışsa yine 8 sene şampiyonluk gelebilir miydi?

    evet, fatih terim çok büyüktür, türkiye'de dengi yoktur, ama zamanında çalıştığı iyi yönetim ve başkanlarla büyüktür. dursun özbek gibi bir başkan ve onun ayarında yöneticilerle çalışsa bu kadar kupa kazanabilir miydi, dürüst olup düşünün bence. bunun için küçük bir ipucu, mesela rahmetli özhan canaydın dönemine bir bakalım derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın