resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 23916
    bazen elinde güç olanları anlamakta zorlanıyorum. fatih terim bir güç sahibidir. sözü itibarlıdır. sadece hocamız değil anlamadığım elbette. bu özel örnekte fatih terim.

    düşünsenize bir sözünüzde her şeyi bir kenara bırakacak bir kitle arkanızda. kimisi seviyor, kimsi sevmese de saygı duyuyor, kimisi övüyor, kimileri daha ileri gidiyor. elinizde birçok şeyi yapabilecek güç var. bu gücü hakketmişsiniz bir de. öyle eften püften değil yani. bir emek var orada.

    türkiye ligi şampiyonlukları, avrupa başarıları, sayısız kupalar, turnuvalar... say say bitmez. herkes biliyor zaten.

    öyle bir şey ki bu bir hayalim var dediğinde, kimse "sen neden bahsediyorsun" diyemez. kozu yetişmez. "ben şampiyonluk peşinde değilim, galatasaray'ın geleceğinin peşindeyim," dese şu taraftar var ya, tek kelime laf etmez. zaten hoca da, o rekabetçiliğinin, o kazanma hırsının gerektirdiği üzere böyle bir şey söylemez. iki işi bir arada yapar. ama farzımisalden bahsediyoruz. diyelim yeni bir şey yapmak istiyor ve biraz zaman istedi. kim vermez?

    fatih terim'in elinde o güç var. hemen hemen her şeyi değiştirebilir. florya'yı en baştan dizayn da eder, akademi'yi sil baştan adam da eder, antrenörlük departmanları da kurar. galatasaray'ı fatih terim'siz başarılı olabilecek düzeyde yenilikler yapabilir. o gücü var.

    mesela bir transferden vazgeçer, o maliyetle çok acayip şeyler yapabilir. belki o yapmadığı transfer şampiyonluğa mal olur ama bir şampiyonluk fatih terim'den bir şey götürmezken, çok şey kazandırabilir.

    dese ki, ben teknik kısmın en tepesinde duracağım, galatasaray'ın futbol direktörü olacağım, ki zaten öyle, o yüzden takıma 10 tane daha antrenör lazım. akademinin hali ne öyle? eğitmenlerin şartları düzeltilecek. şu kadar daha antrenör getirilecek. çocukların gelişimleri an be an takip edilecek. teknik kısmın altında savunma, hücum departmanları vesaire kurulacak ve bu departmanlar için yeni antrenörler alınacak. en iyisini isterim. en iyisini getirin.

    çoğu şeyi 1 futbolcu almadan, o futbolcunun 1 yıllık maliyetiyle yaparsın. hem de yapılan işin 3-5 yıllık maliyetine.

    fatih terim, sadece bir teknik direktör değildir. hocamız da bunun farkında ama çok yanlış bir şekilde farkında zannediyorum. hakikaten o kadar güzel şeyler yapabilir ki ama istemiyor. istemiyor demeyelim de, ne diyelim? bilemedim. yani yapabilecekken yapmıyorsan bu istemediğin içindir.

    kaynak yok! derseniz. nasıl yok? selçuk inan'a verilen yıllık 500 bin eur ne oluyor o zaman? o paraya neler yapılır var ya?

    ama hocamızın derdi arda turan...

    biz hocamızı nerelere layık görüyoruz, hocamızın derdine bak.

    bizim de bir hayalimiz var hocam. galatasaray bünyesinde spor yapan güzel insanlar yetiştirilsin, o güzel insanlarla güzel yerlere gelinsin, güzel başarılar elde edilsin. "yapamazsın, edemezsin" diyenlere inat, tıpkı senin gibi inanıyoruz, illaki yapılır vallahi edilir. sadece bir yerden başlamak lazım. o bir yerden başlamak için gereken güç de sende fazlasıyla var hocam.

    bu taraftar senin arkanda saçma kaprislerin için durmuyor.

    allah aşkına, kim olduğunun ve neler yapabileceğinin farkına var.

    daha efsane ol.
App Store'dan indirin Google Play'den alın