• 23887
    10 ocak 2020 galatasaray altay maçı ve 11 ocak 2020 galatasaray adana demirspor maçı gösterdi ki ilk yarıyı bitirdiğimiz oyun anlayışı ile ikinci yarıda devam edeceğiz. bu düzen düşünüldüğünde alternatifli kadro şu şekilde:

    muslera(okan)
    linnes(şener) donk(emin) marcao(ahmet) saracchi(nagatomo)
    jesse(feghouli) lemina(selçuk) seri(belhanda) ömer(jimmy)
    falcao(adem) taylan(emre)

    ilk bakışta 12 yabancı gibi gözükse de kadroya girmesine kesin gözle bakılabilecek bir onyekuru var. ayrıca ikinci yarı kullanma ihtimalimiz olan bir andone var. bu durumda mariano ve nzonzi ile kesin olarak yolların ayrılması beklenebilir. emre taşdemir yerine nagatomo'nun yarım dönem kalması uygun gözüküyor çünkü emre hiç ışık vermedi bu hazırlık maçlarında. emre mor ise zor forma şansı bulur. luyindama'nın sözleşmesi ise büyük ihtimalle dondurulur.

    mevcut durumu ortaya korduktan sonra transfer döneminin geri kalanında nasıl bir yol izlenebilir veya izlenmeli, bunun üzerine düşünülmelidir. bir kere 14 yabancı hakkı dolu olan bir takım var. yapılacak her yeni yabancı oyuncu transferi eldekilerden birinin gönderilmesi manasına geliyor. alternatifli kadroya tekrar dönülüp bakıldığında stoper ve orta sahada transfer ihtiyacı hissediliyor. donk veya emin'e güvenmek zorlu şampiyonluk yarışında sıkıntı çıkarabilir. selçuk'a güvenmek ise kümede kalma yarışında bile sıkıntılı. ya hem stopere hem de orta sahaya transfer yapılacak, ya da sadece stopere transfere yapılarak donk orta saha rotasyonuna kaydırılacak. ancak donk ikili orta saha kurgusunda ne kadar başarılı olabilir bir soru işareti. lemina'nın da sık sakatlandığı düşünüldüğünde iki mevkiyi birden güçlendirmek mantıklı olan. fakat buralara türk oyuncu bulmak şu aşamada zor. bir ara isimleri geçen mert ve okay şu mali tabloda zor hedefler. jesse tarzı transferlere ya da kiralık oyunculara yönelmek gerekiyor. peki bu durumda hangi yabancılardan vazgeçilecek. ömer'in orta sahada oynayabildiği biliniyor. bu durumda belhanda'dan vazgeçilebilir. üstelik onyekuru'nun da takıma katılacağı düşünüldüğünde en mantıklı hamle bu. peki ikinci isim kim olacak? donk? nagatomo? feghouli? andone?

    donk'tan vazgeçilebilir, emin hazırlık maçlarında bir güven verdi. bu güvene yaslanılabilir. nagatomo'dan vazgeçilse ne şener, ne de emre o güveni vermiyor. feghouli gibi bir oyuncuya zorlu yarışta ihtiyaç duyulabilir. falcao'nun olası sakatlığında da iyileşmiş bir andone'un faydalı olabileceği düşünülebilir. kısacası donk en iyi alternatif olarak gözüküyor.

    muslera(okan)
    linnes(şener) transfer(emin) marcao(ahmet) saracchi(nagatomo)
    jesse(feghouli) lemina(transfer) seri(ömer) onyekuru(jimmy)
    falcao(adem-andone) taylan(emre)

    sanırsam ikinci yarı için en iyu kadro bu olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın