• 2740
    2019-2020 sezonunda desteğimi kaybeden yönetim. tıpkı taraftar gibi sadece futbola odaklanmış durumdalar ve amatör branşları yok sayıyorlar. bu sezon bir sürü rezilliğe imza attı kulübümüz ama ne yönetimin, ne de taraftarın umurunda değil.

    erkek basketbol takımımız bütçe düşürülmesine rağmen gayet iyi bir takım kurdu. biraz dengesiz bir takım olsak da, her oyuncumuz takıma iyi katkı veriyor. eurocup için de ciddi bir şampiyonluk adayı olabilirdik. bu sayede de seneye euroleague yapabilirdik. tek ihtiyacımız olan oyun kurucu transferiydi. ama maalesef futbol takımından sıra gelmedi ve eurocup transfer sezonu kapandı. şimdi oyun kurucumuz olmadan türkiye kupası ve eurocup'ta mucize peşinde koşacağız.

    kadın basketbol takımımız da bütçeye göre çok iyi takım kurdu. fakat beklenmedik sakatlıklarla zor durumda kaldı. claudia monica cuic sezonu kapattı. ve bu sakatlık üzerinden neredeyse 3 ay geçti. yerine angel mccoughtry transferini yapabilirdik. 50 bin dolar için bu transferi gerçekleştirmedik. bir sürü fırsat transferi çıktı önümüze ama biz kimseyi almadık. sezonu 3 kupa ile tamamlayabilecek durumdayken, eurocup'ta tarihimizde ilk kez ilk turdan elendik. oyuncularımız 35 dakika üstü oynuyor. bu tempoda onların da sakatlık yaşamayacağının garantisi yok. ve hala transfer için adım atılmıyor. sezonu kupasız tamamlarsak kimse şaşırmasın. ek olarak ligde sponsoru olmayan tek takım olduğumuzu da belirtelim.

    erkek voleybol takımı bu sezon beni en heyecanlandıran takımdı. sezona da mükemmel başladılar. bu branşta da 3 kupa hedefi ile yola çıktık. fakat burada da sakatlıklar bizi zor durumda bıraktı. neredeyse cev kupası ilk turunda elenecektik. burutay subaşı, yasin aydın ve oleg antonov sakat ve sıkıntı hepsinin aynı mevkide oynaması. ne zaman dönecekleri belli değil ve biz buraya da takviye yapmıyoruz. 3 kupa beklerken ve bu kadar inanırken, burada da kupa alamadan sezonu tamamlarsak kimse şaşırmasın.

    kadın voleybol takımı ise zaten pek önemsenmiyor. çok düşük bir bütçe ile bir takım kuruluyor ve nereye kadar giderse mottosu ile sahaya çıkıyordu. ama buna rağmen geçen senelerde finallere kadar çıkmıştı. bu sezon ise cev kupası ilk turunda veda etti. bizim için tek gerçekçi hedefti ama ilk turda elendik ve tıpkı kadın basketbol takımımız gibi tarihimizde ilk defa olan bir şeydi. fakat tabi kimsenin umurunda değil.

    tekerlekli sandalye basketbol takımımız da kadro olarak rakiplerinin gerisinde bir kadro ile sezona başladı. hiç yabancı oyuncumuz bulunmuyor. buna rağmen 3 oyuncumuz bizi taşımak için elinden geleni yapıyor. gayet de iyi iş çıkarıyorlar. 2018-2019 sezonunda 150 bin tl için avrupa kupası yapamadığımızı da biliyoruz. bu sene katılacak mıyız, onu da bilmiyorum. maaş ödemede de ciddi sorunlar yaşıyor bu branşımız. gsyiad olmasa kapanacak zaten branş. ama tabi kulübün en başarılı branşı da olsa kim takar engelsiz aslanları!

    su topu hemen hemen hiç ilgi görmese de 2017-2018 sezonuna kadar 13 yılda 12 şampiyonluk yaşamıştık. fakat 2017-2018 ve 2018-2019 sezonunda şampiyonlukları enka'ya kaptırdık. 2019-2020 sezonunda da enka bizi mağlup etmeyi başardı ve muhtemelen de sezonu yine şampiyon tamamlayacaklar.

    kimine göre ergen eğlencesi olan esporda da sıkıntılar yaşadık. 2019 yılı boyunca league of legends takımımızdaki oyuncularımıza maaş ödemesi yapamadığımız konuşuldu. oyuncular twitter üzerinden paralarını istediler. ve en son 2020 kış sezonuna bu sebepten katılamayacağımız açıklandı. bu kadar rezillik yeter deyip erol özmandıracı'yı görevinden aldık. iş işten geçtikten sonra tabi. kış sezonuna katılmak için çaba sarf ediyorlar mı, katılabilecek miyiz bilmiyorum. ama gayet kötü yönetildiğimiz ortada. bu arada 4 sezonda bütün kupaları alan zula takımımız ile de yolları ayırmak durumunda kaldığımızı da belirtelim.

    benim takip ettiğim branşlar bunlar. ve hiçbirinde işler iyi gitmiyor ve sürekli bizi rezil etmeyi başaran bir işe imza atıyorlar. genelde de sıkıntı maddi. ve bu sıkıntılar olurken futbol takımında sürekli transferler olması, sene başında 2.5 milyon euro imza parası verdikleri adamı kiralamaları, selçuk ile hala sözleşme imzalamaları, 15 yabancı ile sezona başlayıp, hiç oynamayan adama maaş ödemeleri... ben bezdim artık. taraftarın da her gelen yönetimin de diğer branşları umursamamasından bıktım. futbola gelince para var ama diğer branşların hali ortada. ve buna rağmen de futbolda rezalet bir ilk yarı performansı gösterdik. bir de şampiyon olamazsak diğer branşların halini düşünemiyorum. bende ciddi anlamda heves meves kalmadı. ne izlerken keyif alıyorum galatasaray'ı, ne de heyecanlanıyorum. bir umut bu yönetimin gideceği günü bekleyip, yeni yönetimin bu branşlarla ilgilenmesini bekliyorum. bu zamana kadar da başka bir şey yaptığımız yoktu zaten.

    not: kulübün maddi olarak zor durumda olduğunun farkındayım ki bunu bilmeyen yok zaten. ama 50 bin dolar, 150 bin tl komik paralar. hele futbol takımına yapılan transferleri düşününce.

    edit: bütün yazdıklarımı okuyup bana katılmayan yazarlar varsa saygı duyarım. dilerlerse de özelden bana katılmadıkları noktaları belirtebilirler. ama bu entrynin ışık hızında ofsayt alması ki genelde yazdıklarım pek oylanmaz, maalesef bana gelecek için umut vermiyor. burada amatör branşlar biraz ilgi görsün diye uğraşıyorum ama biraz nafile bir çaba gibi gözüküyor. bu yüzden küsüp gidecek değilim elbet, daha önce böyle bir şey yaptım bir daha da yapmam. ama çok da aktif olmama gerek yok. umarım futbol harici branşların da ilgi çektiği günleri görürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın