• 2737
    ne körü körüne savunulacak, ne de her hatasında yerden yere vurulacak bir performans gösteren yönetim kurulu.

    bence mustafa cengiz yönetimini vasat üstü ve iyi arasında bir yerde konumlandırmak doğru olacaktır. en büyük eksiklikleri iletişim beceriksizlikleri. mustafa cengiz'in ve abdürrahim albayrak'ın mikrofon görünce esas söylemeleri gereken şeyleri değil laf kalabalığına boğan açıklamaları kulübün etkisini olumsuz etkiliyor zaman zaman. ayrıca mustafa cengiz'in kendi adını ön plana çıkaran bir tutumu da var, maç günü fotoğraf paylaşımlarından ya da bayram gibi özel gün kutlama görsellerinde bu kendini belli ediyor. bu tarz iletişim aksaklıkları taraftarın stresini yönetme konusunda çok büyük handikap yaratıyor. şans yanımızda olmasaydı çok daha büyük krizler yaşardık. bununla birlikte her ne kadar ibrasızlığı haksız bulsam da şu an kulüple kendi yönetiminin mahkeme süreci yaşıyor olmasını da yanlış buluyorum. kendisinin de girebileceği bir seçim formülü için çalışma yapabilirlerdi.

    yukarıda saydıklarım ilk aklıma gelen eksi yönleri. ama bunlar bence ancak "eleştiri" konusu olabilecek eksiklikler. hiçbiri bu yönetim gitsin de yerine yenisi gelsin diye atılıp tutulacak şeyler değil bana kalırsa. bununla beraber elbette doğru yaptığı şeyler de var. öncelikle mali yapıyı düzeltmek, en azından bir süreliğine nakit akışını rahatlatmak için önemli adımlar attılar. volkan yılmaz'ın finanstan sorumlu profesyonel olarak kulübe katılması ve buradaki idarenin daha düzgün işler hale getirilmesi gerçekten bizleri belki de felakete giden yoldan çevirdi. hala kurtulmuş değiliz, fakat doğru yönde ilerlediğimizi düşünüyorum. bu bence yönetim hakkındaki tüm eksileri silip atabilecek en önemli başarı. bununla beraber transfer konusunda özellikle ilk başladığı dönemde yaptığı hatalar kendisine ve abdürrahim bey'e olan güveni cidden sarsmıştı. fakat sonrasında hatalarından ders çıkardı ve doğru hamlelerle takımı toparladı. şunu baştan söyleyeyim, kulübün yaz döneminde geç transfer yapmasının kabahati yüzde yirmi yönetime yazar fakat kalan yüzde seksen tamamen mali sebepler. güzel bir kadroyu geç kurmak demek aldığın riskleri katlamak demek oluyor. ama bizim ve türkiye'deki hemen her kulübün durumunda olan takımlar için bu neredeyse kaçınılmaz bir durum. elindeki futbolculara olan ilginin ve transfer gelişmelerinin başlaması gerekiyor ki sen de gelecek gidecek dengesini ona göre şekillendiriyorsun. önümüzdeki iki sene boyunca da pek farklı olmasını beklemiyorum yaz transfer dönemlerinin.

    kendi değerlerime, kendi bakış açıma göre değerlendirdiğim zaman artıları ağır basan, hatalarını zaman içerisinde azaltan bir yönetim sergilediklerini düşünüyorum. sadece kulüp içi çekişmelerin sonlarını olabileceğini, hukuksal sebeplerden yönetimden uzaklaşmak zorunda kalabileceklerini düşünüyorum. umarım seçimle, normal yoldan ayrılırlar görevlerinden zamanı geldiğinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın