• 23825
    çok şükür 28 aralık 2019 galatasaray antalyaspor maçından sonra bazı düzelmeler gördüğümüz takımımız.

    https://gss.gs/a84.png

    özellikle bunu ortalama pozisyon ve pas haritasından görebiliriz. biraz göz attığımızda en dikkat çekici şey seri’nin pas bağlantıları kesinlikle.

    beklerle kesinlikle muhatap olmayıp stoperler ve lemina’dan aldığı pasları öndeki ömer-taylan-feghouli üçlüsüyle paylaşmış.

    keza lemina da topu dribblingle savunmadan çıkarmasının yanında seri’ye yardımcı olarak seri-stoper arası pas bağlantısını sağlamış.

    bazı arkadaşlar dizilişin 4-2-3-1 olduğundan bahsetmişti. bana ise tam olarak 11-12 4-4-2’si ile 96-00 asimetrik 4-4-1-1’i arası bir dizilim gibi geldi.

    artık herkes de anlamıştır ki, seri kötü bir futbolcu değil. üstüne bence bu ligin gördüğü en iyi birkaç pasörden birisi. doğru sistemde, doğru mevkiide, doğru oyuncularla beraber kullanmak gerekiyor.

    lemina ile iyi bir ikili olabileceklerini düşünüyorum.

    keza taylan’ın da bugün bu kadar öne çıkmasının başlıca sebebi arkasındaki seri ile önündeki falcao bence. falcao’nun açtığı alanlarda hareket ederek seri’den aldığı toplarla çok etkili oldu.

    ömer bugün her ne kadar iyi olsa da bir rotasyon oyuncusundan ileri gidemeyecek. onyekuru’nun oraya eklenmesiyle (gerçi jardim kovulduktan sonra transferin şartları değişebilir) orada forma şansı olmayacaktır.

    feghouli’nin iyi bir teklif geldiğinde satılması elzem. aksıyor, yatırım yapamayız. 30 yaşına girdi geçtiğimiz günlerde ve her sene aralık sonu form tutmaya başlayan bir oyuncuya şu dönemde güvenemeyiz.

    nagatomo’nun gideceği ve arda turan’ın geleceği maç sonu açıklamalarından kesinleşti gibi. bunun yanında saracchi eklemesiyle birlikte artık inşallah gidecek olan mariano’nun yerine (lütfen tarık çamdal karşısında oynadığı oyun gözünüzü boyamasın. ikinci yarı çok aksadı yine.) gelecek olan linnes’in yapacağı dinamik katkı çok hayati olacak.

    takımın tek eksiği kadro devamlılığı ve stoper gibi görünüyor benim gözümde. 6 aylık performans alınacak bir stoper luyindama’nın dönüşüne kadar yeterli olacaktır.

    emre akbaba da dönüyor. söylenenlere göre de iyi dönüyor. bu durumda belhanda, feghouli, selçuk, nzonzi, mariano, nagatomo’nun gitmesi, luyindama’nın sözleşmesinin dondurulması, ve her ne kadar kalmasını istesem de son durumuna göre andone’nin kiralık sözleşmesinin feshi gerekiyor.

    isim olarak da, mahmut tekdemir için “bence” bir hamle yapılması ve mehmet özcan’ın takıma katılması gerekiyor. sağ kanat için bruma her ne kadar ideal olmasa da romantik taraftar yönüm gelmesini çok istiyor.

    taylan-seri-lemina orta sahasının bir aksilik yaşanmadığı sürece bozulmaması dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın