resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 23265
    en büyük elestirilme noktası, futbolu gerçeklerle kopuk yaşayıp bunu kabul etmiyor olmasıdır. sampiyonluk kacar, maç kaybedilir, gol yenir... bunlar bu sporun icinde. aklı başında kimse de bu sporun dinamiklerinden olan bir durumu dert ve bahane etmez terim özelinde. ama iş galatasaray adıyla insanlarla dalga geçer gibi hareket etmeye gelirse işte orada bir dur demek gerekli.
    herkes yazmış ama babel, selçuk, feghouli, belhanda, mariano'dan oluşan ekibi gençlere tercih etmesi, maç sonu kaleye şutumuz yokken "10 pozisyon harcadik" demesi, haftalardir ayni hatalari sıkılmadan yapması, takimi ankaragücü ve tuzla gibi ekiplere bile diş geçiremeyecek hale getirmesi, avrupa'da averaj markasi olmamiz... bunlar nezdimde kabul edilebilir şeyler değil. ve kredi soranlara hatirlatiyorum: hayir kredisi yoktur. zira 2018-19 sezonu sampiyonlar ligi maceramiz, tüm zamanlarin en kolay fiksturu icindeydi ve berbat oyunla o krediyi tüketti. buranin dandik lig sampiyonlugu eger avrupa'da madara olunacaksa faydadan cok zarar cunku.
    kredisini kendi eliyle yiyen, ışıltılı kariyerini bile isteye mahvederek sonlandirma yolunda giden efsane teknik direktor. bu sezon kaçtı artik. benim fikrim: avrupa ligi hedef koyup, ona göre bütçelendirme yapıp, bu sezon fatih hoca ile bitirmek. seneye terim emekli olarak yeni jenerasyon bir teknik heyetle yolumuza devam etmek. realist bakildiginda terim hatalarinda ve haksizliklarinda sonuna kadar diretecek gibi görünüyor. bu şekilde galatasaray markasi onarilamaz durumlara düşecek. romantikliğe gerek yok. terim tüm zamanlarin en iyi teknik direktörüdür ülkemizde. ama şartlar onunla çalismamiza uygun değil. nasil ki bir ferrari ile dağlarda sürüş yapamazsiniz, ya da f16'yi denize indiremezsiniz, ffp ve bu euro/tl oraninda da terim ile olamiyor maalesef. geride kalan 2 sampiyonluktan sonuncusu ise basaksehir'in sacmalamasiyla, rekor seviyede düşük puanla oldu. akabindeki avrupa maceramiz ortada.
    efsanesine başka bir boyut katabilmesi için scout ekibiyle genç cocuklari dünyanin çeşitli yerlerinden bulmali, getirmeli, alt yapimizla harmanlayip leipzig gibi ürkülen bir takım yaratmaliydi. yaş, yorgunluk, ego, çağın dışında kalmak vs ne derseniz o sebeple yapmadi. işin kolayını seçip babel, belhanda, mariano, selçuk tercih etti. bu şekilde olmayacagini dunya liglerini izleyen herkes söyledi zaten. neyse.

    kisacasi bu yıl taraftar baskisiyla devam ama seneye acil yollarimizi ayirmamiz gereken teknik direktorumuz.
    bir de burada terim eleştirenleri tehdit birimi türemiş sanırım. yozluğa, sığlığa gerek yok kendinize gelin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın