resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 23246
    süper lig 2019-2020 sezonu ilk yarısı boyunca başarı getirmediği defalarca görülmüş olan oyun planında ve bu planı hayata geçirmesi mümkün olmayan, bir kısmı ruhen ve bedenen bitik, bir kısmı da yetersiz olan oyuncalarda ısrar etmesi nedeniyle kendisini savunan taraftarlar arasındaki hayal kırıklığının giderek büyüdüğü efsane teknik direktörümüz.

    diğer yandaysa kendisini pek sevmeyen taraftarlar kızgınlıklarını giderek daha acımasızca, hatta dalga geçerek ifade ediyorlar. bunların üstüne, maç sonu açıklamalarında oynanan oyunu savunması; sakatlıklar, finansal fair-play yaptırımları, afrika kupasının etkileri vb. argümanlarını sıklıkla dile getirmesi karşısında onu savunmaya devam etmek isteyen taraftarların elleri kolları bağlanıyor; kendisini sevmeyenler, onun bahanelere sığınmaktan başka bir şeyi kalmamış, yaşlı ve geçmişte kalmış bir figür olduğunu iddia edince, onu savunmak isteyenler her başarısız sonuçla birlikte giderek daha az söyleyecek bir şey bulabiliyor.

    kendimi hocamızı savunan fakat hayal kırıklığı büyüyen taraftlarlar arasında görüyorum. bu işlemeyen oyun planını ve özellikle de ruhen ve bedenen bitik bazı oyuncuları ısrarla oynatmasını eleştiriyorum. oyun planındaki ısrarını bir şekilde anlamlandırabilsem de oyuncu tercihlerindeki ısrarını anlamlandıramıyorum. yine de bu açıkça yanlış olduğu görülen seçimlerin ardında bir mantık olmalı diye düşünüyorum ve o mantığı merak ediyorum. keşke bir gazeteci bu soruyu sorsa.

    işlemeyen oyun planı, ruhen ve bedenen bitik oyuncular, yetersiz oyuncularla ilgili düşüncelerimi daha önceki bir entry'de açıklamıştım: (bkz: galatasaray futbol takımı/#2823516)

    her şeye rağmen devre arasıyla birlikte kadroda önemli bir değişiklik yapacağı; bitik ve yetersiz oyuncuların bir bölümünün takımdan gönderileceği konusunda hocamıza güveniyorum. geçen yıl da kendisinden hiç memnun olmadığımız eren derdiyok'u, gönderilmesini hiç beklemediğimiz serdar aziz'i devre arasına kadar mümkün olduğunca sürekli oynatmıştı. teknik direktörümüzün bir taraftan daha yetenekli gördüğü oyunculardan yararlanmayı tercih ettiği, diğer taraftan da kol kırılır yen içinde anlayışıyla aslında memnun olmadığı oyuncularla ilgili gerçek düşüncelerini dışarı yansıtmadığını düşünüyorum; veya böyle düşünmek istiyorum.

    son olarak, bize 8 şampiyonluk kazandırmış, 4 yıldızımızın bir buçuğunu kendisi takmış, 20 yıl önce de olsa belki bir 20 yıl daha bir türk takımının ulaşamayacağı avrupa kupası kazanmak gibi çok büyük bir hedefi gerçekleştirmiş, gerçekten galatasaraylı olan teknik direktörümüze istifa et denmesini hiç doğru bulmuyorum. biz, 14 yıl şampiyon olamadıktan sonra buna dayanarak elde ettiğimiz yılmaz kimliğimizle o büyük başarıları elde etmiş bir takımın taraftarlarıyız. bizi biz yapan başarıları elde etmiş teknik direktörümüzü yarım sezonda başarısız olunca göndermeyi düşünmek bizi biz yapan yılmaz kimliğimizi bozar. ayrıca, tarihteki deha olarak görülen en önemli bilim adamlarının, filozofların, sanatçıların vb. yaptıklarını farketmedikleri önemli hataları vardır. hatasını göremeden bazı şeylerde inatla ısrar etmenin yaratıcı insanların kendilerine çok güvenmelerinden kaynaklanan bir özelliği olabileceğini düşünüyorum. hocamıza sabırla yaklaşalım, hatalarını kırıcı olmadan söyleyelim ki hatasını görebilsin.

    https://listverse.com/...ers-of-genius-minds/

    düzenleme: ikinci paragrafın son cümlesine her başarısız sonuçla birlikte ifadesi eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın