• 679
    nazarımda üst düzey futbol oynanmayan liglerin vazgeçilmez taktiği.

    2011'de başlayan 3. imparator döneminde birkaç maç farklı taktikle oynayıp 4-4-2 ye dönmüştük. ilk maçlarda sıkıntılar yaşarken bu taktiğe geçmemizle beraber ligin üzerinden silindir gibi geçmiştik.

    günümüze dönersek kale aynı, defansta linnes ve potansiyel bir sol bek transferi ile daha iyi olacağımız kanaatindeyim. forvette andone iyileşebilirse falcao ile çiftlenebilir. işin pis tarafını, elmander kısmını andone iyileşebilirse yüklenecek gibi görünüyor. iyileşmeyecekse takımına gönderip bu rolü oynayabilecek bir forvet transferi elzem. kuzey avrupada bu rolü oynayacak ucuza kıyamet gibi adam var. baros-necati kısmını ise formunu bulabilirse falcao yüklenecektir.

    o dönemki ağırlıklı oynayan kanatlarımız çolak ve engindi. ortada ise melo ve selçuk bulunmaktaydı. mevcut orta sahamız bunun yarısı kadar bile performans verememekte. nzonzi kesin, seri ise yüksek olasılıkla devre arasında gönderilecek gibi görünüyor. belhanda da bu saatten sonra gitme olasılığı yüksek görünenlerden. zaten mevcut durumda iyi kötü para kazandırabilecek ender oyunculardan biri kendisi. bu durumda orta sahaya 2 takviye gerekecek gibi gözüküyor. selçuk melo rollerini oynayabilecek oyuncular biri kiralık biri bonservisi ile olmak üzere araştırma ile çözülebilir.

    çolak-engin ikilisinin gördüğü mezzala görevini görmek için lemina aslında biçilmiş kaftan. sağ sol lemina ömer ikilisi lig için gayet iyi bir ikili olacaktır. özellikle derbiler ve deplasman maçlarında defans-ofans balansını sağlamak açısından bu ikili kullanılarak bir nevi hem kanat hem iç görevi gören bu oyuncular oldukça işlevsel. üstelik lemina birden fazla rolde oynayabilecek bir oyuncu. devre arasında uygun yüklemeyle ligin kalanını sorunsuz götüreceği kanaatindeyim. iç saha maçlarında ise daha ofansif rollerde oyuncular izleyebiliriz orta sahada. bu durumda da lemina ortaya çekilip b2b oynayabilir mesela.

    gerekli transferler için yollanması gereken oyunculara gelelim. belhanda dediğim gibi para edecek ana oyuncumuz. bir diğeri de feghouli. bu ikiliden toplamda 15-16 milyon euroluk bir gelir elde edebileceğimiz kanaatindeyim. babele uygun bir talip çıkarsa 3'e 5'e bakmadan onun yüklü kontratından da çıkmalıyız. toplamda 20 milyon edebilir bu 3lü. mariano ve nagatomo ile gelir elde etmeden dahi olsa yolların ayrılması büyük bir başarı olacaktır. seriyle nzonzi de sayılırsa tam 7 kontenjan açılıyor

    açılacak potansiyel 7 kontenjandan biri linnes ile dolacak zaten. 2 orta saha, 1 sol bek desek kaldı 3 kontenjan. bir fırsat transferi olursa 2 tane daha kalır, kalsın da zaten. tribüne boş yere transfer yapmamak lazım. zaten kontenjan her an düşebilir. seneye de allah kerim deriz yine.

    günü kurtaralım da geleceğe yazın bakacağız artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın