resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 23030
    bu sezon ciddi sorunlar yaşayan canım hocam.

    beni bilenleriniz bilir, bilmeyenler profilimi inceleyebilir. fatih hoca'nın buradaki en azılı savunucularından olduğumu düşünebilirsiniz, ki savunurum, evet. alınan sonuçlarla, daha önemlisi oynanan kötü futbolla düşüncem değişmedi. zira duruma daha yukarıdan bakmaya çalışıyorum, geçmişte yapılan hataların sonucunda galatasaray'ın nasıl faturalar ödediğini, elindeki en büyük değer olan riva'nın, florya arazisinin peşkeş çekilmesinin fatih hoca gönderildikten sonra gerçekleştiğini ve fatih terim'in gidişinin bu faturalarla ciddi ilgisinin olduğunu görebiliyorum. katılırsınız, katılmazsınız bilemem ama, 8. sırada bitirilen travma sezonundan sonra gelip iki yılda şampiyonlar çeyrek finalinde oynayan ve o çeyrek finalde 45 dakikada real madrid'e 5 gol atabileceğine inanan bir takım oluşturmuştu fatih terim. böyle bir adam gittikten sonra ise bu başarıya açlık bize 19 milyon euro'luk devre arası transferleri, başarısız sonuçlar ve sonunda dursun özbek olarak döndü. bu yüzden, onun gönderilişiyle ilgisi var bence florya'nın, riva'nın kaybının.

    işte tam da bu sebeplerle hocanın kalması gerektiği tezini savunuyorum uzun zamandır. bunu yaparken bir fanboy, bir terimci olarak yapmıyorum, bunu belirteyim. yine inanırsınız, inanmazsınız size kalmış, ama ben de siz eleştirenler gibi, keşke sistem kurulsa, keşke alt yapılara yatırım yapılsa diyenlerdenim. hatta şöyle hayallerim mevcut:

    (bkz: #2780808)

    fakat bildiğim bir diğer şey, bu ülkenin o sisteme henüz hazır olmadığı. her işte olduğu gibi bu işe de ortasından girersek bir sonuç alamayacağımız o kadar net ki. örnek verdiğiniz kulüplerin bulunduğu ülkeler hollanda, italya falan. mesela juventus'u çat diye küme düşürebilen italya. biz ne durumdayız buna karşın? şike yapan kulübün şike yaptığı dönemde yönetimde olan yöneticisi şu an türkiye futbol federasyonu başkanı.

    türk futbolunda sistem kuracaksanız, önce taraftardan, yöneticilerden, tff'den, mhk'dan bahsetmeniz gerekir. inanın galatasaray teknik direktörü o zincirin son halkalarından.

    işte ben bunu gördüğüm için, bu kaos ortamını en iyi yönetecek adamın fatih terim olduğuna inandığım için kalmalı diyorum.

    evet, kötü oynuyoruz. birazdan bundan da bahsedeceğim ama evet, fatih terim bu sezon inanılmaz hatalar yapıyor. fakat mali bir gücümüz yok, satıp para kazanabileceğimiz futbolcularımız yok, tl karşılığı sattığımız bilet gelirlerinden başka gelirimiz yok ve iyi bir takımımız yok. gerçekten, üstelik galatasaraylı olmayan hatta türk olmayan ve türk futbol ortamının pisliğini bilmeyen bir teknik adamın gelip sistem yaratabileceğine inanıyor musunuz bu ortamda?

    medyanın nasıl üstüne gideceğinin, taraftarın ilk başarısızlıkta üstüne çullanacağının örneklerini defaatle yaşamadık mı?

    gelelim bu yılki oyuna.

    ciddi bir sorun var. fatih hoca'nın yaş faktörünü ciddi şekilde göz ardı etmesi en büyük sorun. linnes'le başladı bu hatalar zinciri. onyekuru yerine babel'in yerleştirilmesi büyük hata. geçen yıl alarm vermeye başlayan beklerin değiştirilmemesi büyük hata. en iyi oynadığı dönemde dahi taraftarla yıldızı barışmayan belhanda'nın bir şekilde satılmamış olması büyük hata.

    yaz transfer dönemi konusunda düşündüklerimi daha önce şöyle yazmıştım:

    (bkz: #2770810)

    fakat transferlerden, taktikten falan daha büyük bir sorun var. özgüven eksikliği yahut sabotaj, ikisinden biri bu sorun. zira kimse bana 14 aralık 2019 galatasaray ankaragücü maçında, taktiğe tekniğe bağlı bir beraberlik aldığımızı anlatamaz. o kalibredeki oyuncular bir şekilde 2 dakikada iki gol yiyorlar, bu ya sabotajdır, ya özgüven eksikliğidir. özgüven eksikliği daha baskın benim düşünceme göre.

    bunu fatih terim'i koruma amaçlı yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. zira ben hocanın elindeki bir oyuncu grubunun bu kadar özgüvensiz olduğunu hiç görmedim ve bu hocaya yazar.

    umarım bir an önce her şey düzelir, kapanmayacak bir fark yok. fakat en başta söyleyeceğimi en sonda söyleyeyim, gözümde en büyük suçlu taraftardır. zira bir kesim falcao transferi gündeme geldiğinden beri takıma öyle bir misyon yüklemeye başladı ve kötü sonuçlara öyle tahammülsüz tepkiler gösterildi ki, futbolcular sahaya çıkmaya korkar hale geldiler. bakın eski entry'lere, daha hazırlık maçlarında, fiorentina maçı'nda falan başladı fatih terim istifa sesleri. takıma 30 ağustos'ta katılan insanların o an takımı şaha kaldırılması beklendi falan. bu süreci en kötü yöneten taraftar oldu yani bana göre.

    edit: gbkz hatası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın