resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22703
    benim için fatih terim, galatasaray'dan hemen sonra gelen en önemli değerdir. pek çok galatasaray taraftarı için de durum böyledir. peki bu kendisini eleştirilemez biri yapar mı, yapmaz. ancak kendisini istifaya davet etmek ve sert tepkiler vermek tamamen nankörlüktür. bu taraftarları hiçbir zaman kale almayacağım.

    fatih terim 1. ve 3. galatasaray dönemlerinde oldukça başarılı bir tablo çizmişti bunu 1. döneminde 176 maçta yakaladığı 2.2 ve 3. sezonunda 88 maçta yakaladığı 2.05 puan ile açıklamak oldukça kolay. ancak 2. döneminde 73 maçta sadece 1,82 puan ortalaması tutturabilmişti. bugün yani 4. döneminde ise 82 maçta 1,84 puan ortalamasını tutturabilmiş ve mevcut 2019-20 sezonuna baktığımızda cl, superlig ve kupa dahil 20 maçta yalnızca 25 puan toplayarak 1,25 ortalama yakalayabilmiş, aslında 2. dönemiyle benzer bir manzara ile karşı karşıyayız. hatta bu sezonu baz alırsak hocamızın geçirdiği en kötü sezon diyebiliriz ve eleştirmeye başlayabiliriz.

    ben fatih terim'in oldukça yorulduğunu ve çıkmazda olduğunu düşünmekteyim. bunu en büyük sebebi yaşlanan takım, alamadığı genç isimler, mecbur kalınan kiralık oyunculardır. hadi lan oradan dediğinizi duyar gibiyim ama dursun özbek döneminde kurulan kadrodaki isimleri sayalım belhanda(26), maicon(29), ndiaye(27), fernando(30), mariano(31), feghouli(27), gomis(32), latolevici(31). bu isimlere ödenen bonservis bedeli 42,8 milyon euro ve imza paraları ile ödenen maaşlara girmiyorum bile. sevgili dursun özbek o dönem 42,8 milyon euro ile takıma bir tane bile genç isim katmadığı gibi -gomis'i dahil etmeden- yüksek bedellerle karakteri olmayan oyuncular transfer etti. şimdi de diyeceksiniz ki, bu oyuncular iki yıl şampiyon yaptı. hayır efendim onlar değil fatih terim yaptı. nasıl mı?

    1) geçen sezon gomis yoktu sinan gümüş ile hatta zaman zaman donk ve maicon ile maç kazandı.
    2) belhanda sahada bir var, bir yoktu.
    3) maicon kötü performansı yüzünden kiralandı.
    4) ndiaye atamadığı paslarla, çekemediği şutlarla saç baş yoldurdu.
    5) fernando devamlı sakatlandı, hatta bir ara performansı yüzünden yedek kulübesine mahkum kaldı.
    6) feghouli ligin ilk devresi sahada yoktu. hatta muslera da çok kötüydü.
    7) mariano sezon boyunca pek fazla iyi maç çıkartamadı.
    8) nagatomo milli takımda sakatlık geçirdi ve performansı çok düştü.
    9) serdar aziz sakatlık bahaneleriyle maçlara çıkmadı.
    10) hoca istememesine rağmen ozan kabak'ı sattılar.
    11) iki yeni genç stoper transfer edildi.
    12) alan transferiyle yönetimimiz rezil oldu. istenen genç isimler de transfer edilemedi.
    13) son dakika mecburiyetten diagne'ye 10 milyon euro para verildi, performansı da berbattı.
    14) hoca tarihi cezalar yedi.
    15) hakem hatalarıyla pek çok puan kaybettik.
    16) puan farkı son haftalarda 8'e çıktı.

    yine de o sezon şampiyon olduysak bunun tek sebebi fatih terim'dir. biraz onyekuru, biraz da ikinci yarı performansı ile feghouli ile muslera'dır.

    bu sezon ise hocamız yine genç isimler istedi, bunlardan hatırladıklarım claudio falcao, samatta, guga ve cuellar. ancak bu transferlerde bir ilerleme kaydedilemedi çünkü satabileceğimiz oyuncu da kalmadı, ki gelir elde edip harcayabilelim. velhasıl kelam transfer döneminin son haftalarında kamp bile geçirmemiş yıldız isimler kiralandı. kiralanan bütün isimler düşüşe geçmiş veya sakatlıklar yaşamış, takımlarında düşünülmeyen oyunculardı. yani bu kadro yapılanması fatih terim'in eseri değil, dursun özbek'in galatasaray'a kazığıdır. bazı taraftarcıklar da "hoca da hep ffp'den bahsediyor, makas açılmış onu anlatıyor" diyor. sizin gibiler nankör, dün ne yaşandığını unutan, ne gibi süreçlerden geçildiğinin farkına varamayan taraftarcıklardır.

    berbat bir oyuncu grubu ile karşı karşıyayız. 1 metre öteye pas atamayan seri, koşmayan feghouli, gamsız belhanda, orta açamayan nagatomo fatih terim'in suçu değil, oyuncunun suçudur. siz istediğiniz kadar sistem oluşturun, taktik çalışın eğer sahip olduğunuz oyuncular beceriksiz veya isteksizse hiçbir oyunu oynatamazsınız. hoca ocak, ocak, ocak dese de yine istenilen transferler yapılamayacak. galatasaray zor durumda, tek çıkış yolu altyapı ancak 21 yaşındaki celil bile yedek kulubesine oturamıyorsa altyapının da sorgulanması gerek.

    tabi hoca olsa da oynatmıyor yeaa diyenler de olacak, hayatınız boyunca kaç kere antrenman izlediniz veya bulundunuz. hayatınız boyunca kaç kere oyuncu analiz ettiniz veya kaç kere fatih terim gibi türkiye'ye genç oyuncu yetiştirdiniz. fm açıp erencan ile hatrick yapabilirsiniz ama burası gerçekler, windows penceresi değil.

    ben fatih terim'i ilk defa bu kadar çaresiz, eli kolu bağlı görüyorum. bu oyuncu grubu ile hiçbir şey yapamaz, yapamayacağını da çoktan anladı zaten. çaresizliğinin bir sebebi de galatasaray taraftarına verdiği sözdür ama yönetimin bu kadar berbat transfer süreçleri izleyeceğini bilseydi eminim o sözü vermezdi. benim fatih hoca'yı eleştirdiğim tek nokta mariano-linnes seçimidir.

    neyse hocam allah sana uzun ömürler, sabırlar ve güç versin. başımızdan hiç eksik olma sen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın