• 23295
    emre akbaba: bize gelmeden önce en son 2015 yılında 2 ay boyunca sakat kalmış ve toplamda 11 maç kaçırmıştı. öncesinde hiçbir sıkıntısı olmadığı gibi, sakatlığından sonra geçen 3.5 yılda, her sezon 30+ maça çıkmasına rağmen 1 maç bile sahalardan uzak kalmamıştı. sonra ne mi oldu? adam bize geldikten hemen sonra 4 ay boyunca maça çıkamadı ve 23 maç kaçırdı. sonra geri döndü ama tekrar sakatlandı. 6 aydır sakat ve daha dönmesine haftalar var.

    florin andone: bize gelmeden önce öyle dişe dokunur bir sakatlığı hiç olmadı. önceki sezonlarda ortalama olarak 30+ maçta formasını terletirdi. bize geldikten sonra birkaç maça çıktı ve sakatlandı. neredeyse 3 ay boyunca forma giyemeyecek.

    şener özbayraklı: bize gelmeden önce sakatlık geçmişi vardı ama en fazla 4 maç kaçırmıştı. geçmiş sezonlarda da ortalama olarak 25+ maça çıkıyordu. bize geldi, birkaç maç oynadı ve taakkk 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

    radamel falcao: bize gelmeden önce sakatlık geçmişi var mıydı? vardı evet ama son 3 yıldır düzenli olarak en az 30+ maça çıkıyordu. bize geldi ve evet yine bingo, o da sakatlandı. neredeyse 2 aydır sakat ve ne zaman döneceğini de kimse bilmiyor.

    ayrıca bu sezon sakatlıktan dolayı luyindama'nın 2 maç, lemina'nın 5 maç, belhanda'nın çene kırığı hariç 2 maç kaçırmalarına falan girmiyorum bile. üstelik sözünü ettiğim bu futbolcular, son 5-6 ayda sakatlandılar.

    bu ne demek oluyor? zincirleme olaylar örgüsü demek oluyor. bunun temeli de, antrenmanlarda taktik ve sistem çalışmamamız; aynı zamanda kondisyon yüklemesi yapmamamızdır.

    1-takımımızda bir sürü yetenekli ve kendini kanıtlamış oyuncu grubu var. buna rağmen sahadaki kötü oyunun sebebi hiç kuşkusuz taktik ve sistem yetersizliğidir.
    2- takımımızdaki sakatlıkların en önemli nedeni, antrenmanlarda yapılmayan kondisyon yüklemesi ve güçlendirme hareketleridir.
    3- disiplin sorunları nedeniyle futbolcular kendine bakmıyor.
    4-sakatlıklardan dolayı ezberlenecek ilk 11 kuramıyoruz. sistem ve taktik inatları nedeniyle de, futbolculara yapamayacakları görevler veriyoruz. sonra gelsin eleştiriler...

    olayı şöyle anlatayım; antrenmanlarda hiçbir şey çalışmadığımız gibi, 1-2 eliptik+dumbell ile kondisyon ve güçlenmeyi tamamlıyoruz. maçlara çıktığımızda hiçbir oyun ortaya koymuyoruz ve kondisyon yetersizliğinden mütevellit sakatlıklar yaşıyoruz. sakatlıklardan dolayı ilk 11 kurmakta zorlanıyoruz ve sakatlanmış futbolcuya vereceğimiz görevi, alakasız bir futbolcuya vererek de tüy dikiyoruz. sonrasında ise hem taraftar, hem medya eleştirisi alıyoruz.

    taktik ve sistem hataları konusunda muhakkak hemfikirizdir ama sakatlık konusunda ters düşeceğiz. çünkü sakatlıkların önüne geçmeye çalışmak istemediğimizden dolayı sakatlıkların nasıl ve ne zaman olacağını bilmiyorsun. mesela belhanda'nın çene kırığı falan şans işidir olabilir ama andone, falcao, emre akbaba, şener özbayraklı gibi oyuncuların sakatlıklarına tesadüf diyemezsin. geçen sezon sahamızda oynadığımız bursaspor maçının* ilk devresinde sakatlıklardan dolayı zorunlu olarak 3 oyuncu değiştirmemize şanstır olabir falan diyemezsiniz arkadaşlar, net olarak bir sorumsuzluk var bu takımda. teknik direktörümüz kendini salmış, yardımcılar desen etkisiz eleman, bundan cesaret alan futbolcular disiplinsiz... e haliyle ortaya böyle sonuçlar çıkacak. şanslıyız ki, diğer takımlar bizden de kötü. yoksa çoktan havlu atmıştık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın