resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22293
    fatih terim, gitsin kalsın muhabbetine girmeden ben de bir kaç şey yazmak istedim.

    futbol bir süredir çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. bundan 10 sene önce takımlar belli iki üç taktik ile oynarken bugün onlarca farklı diziliş, method ediyor teknik direktörler. görece zayıf olarak nitelendirilen takımlar bile büyük takımlardan, taktik dizilisleri, oyun felsefeleri ve mücadeleleri ile artık sıkça puan alıyorlar.

    benim gördüğüm kadarıyla fatih terim bu treni kaçırdı. ligde bir şekilde yine şampiyon yapar ama bu kafada avrupa'da başarılı olması imkansız. seneye bu kafada olmaya devam etsin, slavia prag, atalanta, dinamo zagreb'li bir gruba bile gelsek en iyi üçüncü bitirir.

    fatih terim galatasaray'ı sadece ismiyle var. ne bir oyunu, ne bir taktiği ne de bir felsefesi var. hocanın felsefesi olabilir fakat sahada bunu kimse göremiyor. oynamaya çalıştığımız şey durağan, demode, belki on sene önce falan başarılı olabilecek bir şey. dediğim gibi futbol hızlı değişiyor ve fatih hoca buna ayak uyduramiyor...

    teknik direktörlük olarak geçtiğimiz yıldan beri kendisinden çok daha isimsiz, başarı olarak yanına yaklaşamayacak adamlara yenildi. oyun olarak iki yılda rakip teknik direktörü bariz üstünlük kurabildigi maç sayısı 5-6 maçı geçmez. ben bundan sonraki dönemde avrupa'da bu kafa ve oyun yapısıyla yine başarılı olabileceğini sanmıyorum fatih terim'in. ligde bir şekilde yine şampiyon yapar mı? bence yapar.

    sahaya çıkardığı takımın neresinden tutsan elinde kalıyor. taktik desen berbat, oyuncu disiplini desen berbat, mücadele desen berbat, felsefe desen berbat, tempo desen berbat, fizik kalite desen berbat. maalesef ya şunu da iyi yapıyor aslında takım diyebileceğim tek bir özelliğimiz bile yok. hocam, bir şeyler ters gidiyor ama sen hep aynı şeyi deniyorsun. olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın