• 23135
    devre arasına kadar 4-4-1-1 dizilişiyle daha verimli oynayabileceğini düşündüğüm takımım:

    ----------------------muslera-----------------------

    ----mariano----luyindama----marcao----yuto----

    ----lemina-----nzonzi--------seri---------ömer----

    --------------------babel (falcao)-------------------

    ----------------------andone------------------------

    tam olmasa da bu diziliş 2011 dönemine benziyor:

    ----------------------muslera-----------------------

    ----eboue------ujfalusi-------semih------riera----

    ----emre-------melo--------selçuk-------engin----

    --------------------necati (baros)------------------

    ----------------------elmander---------------------

    bence devre arasına kadar bizi en az zararlar getirebilecek diziliş budur. nasıl olsa belirgin bir sistemimiz yok. hücum planımız da yok. doğaçlama oyun için de en verimli orta saha kanat oyuncularının da aslen merkez oyuncusu olduğu bir diziliştir.

    ileride en önde andone'nin, arkasında ise babel ya da falcao'nun bulunmasının nedeni de bu. asıl gol atacak adamın daha az rakip defanslarla mücadele etmesi amaç. babel orta saha özellikleri ve top saklama yeteneği sayesinde bu role daha uygun. ancak falcao da bu görevin hakkını vereceğinden şüphem yok. diğer taraftan falcao'nun bu rolde golcülüğünü daha çok ön plana çıkartacak fırsatlar bulacağını düşünüyorum. diğer işlerle fazla uğraşmak zorunda kalmayacak ve odağı sadece gol olacak. zaten en iyi yaptığı işi yapacak yani.

    devre arasına kendimizi 30-31 puan arasında atabilirsek, yapılacak 2-3 nokta transfer ile yine istersek 4-3-3'e dönebiliriz. linnes'in dönüşü, onyekuru'nun kiralanması ve 1 tane de yetenekli sol bek dışında pek transfere ihtiyacımız olmadığını düşünmüyorum. hele şu 10 numara sevdasını hiç anlamıyorum. yok artık dünya üzerinde öyle bir 10 numara. gidin bakın. neredeyse hiçbir takımda yok böyle bir oyuncu tipi. ama tabii bir hücum planınız yoksa, tamamen doğaçlama yeteneklere güveniyorsanız, "güçlü oyun planı" diye sıradan bir oyun anlayışı olan "topa hakim olma"yı gösteriyorsanız, evet bir 10 numaraya ihtiyacınız olabilir.

    devre arasında ben luyindama'nın gitme olasılığını yüksek görüyorum. marcao kalacaktır. o formu sergilemedi. eğer luyindama giderse 1 tane stoper alma mecburiyetimiz doğacak. eğer yerli bir stoper alamayacaksak benim tercihim nzonzi'yi stopere çekerek 4-4-1-1'i korumak olurdu:

    ----------------------muslera-----------------------

    ----linnes------nzonzi------marcao-----sol bek----

    ----lemina-------seri-------ömer-----onyekuru----

    --------------------babel (falcao)-------------------

    ----------------------andone------------------------

    bunun yanı sıra devre arasında mutlaka belhanda, feghouli ve mariano üçlüsünü göndermemiz gerekiyor. bu üçlüden 10-12 milyon € bir gelir elde edersek harika. luyindama gitmezse yeni transferler için bu kaynak kullanılabilir. ama eğer luyindama 15-20 milyon € gibi bir bedelle giderse ben olsam hem yukarıdaki transferleri yapar hem de seri ya da lemina'dan en az 1 tanesinin, tercihen lemina'nın, bonservisini almak için kulübüyle görüşürüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın