resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22129
    hocanın artık "defansin önündeki sigorta" sıfatlı oyuncu oynatma anlayışının değişmesi gerekiyor. galatasarayın en büyük problemi ne dersek 10 tane falan en büyük problemi mevcut farkındayım. her biri en az diğeri kadar çarpıcı olan, çok büyük problemler. ama galatasarayı izlerken beni mantalite olarak en çok rahatsız eden şey defansın önündeki sigorta olan ortasaha oyuncusu tipi.

    nzonzi çok iyi bir oyuncu. şuan takımda belhanda, mariano, nagatomo, marcao, formsuz feghouli ve babel varken eleştirilecek en son adam. kendi oyun stilini de mükemmel uyguluyor. ancak sene başında herkes 25 milyon euroluk bir oyuncunun bir sene sonra nasıl bedavaya kiraya verildiğine şaşırıyorken -ben dahil- zaman geçtikçe bazılarımızın kafalarında ampuller yanmaya başladı. fernando ve nzonzi gibi oyuncular varken takım hücumda hep 1 kişi eksik oluyor. bu adamlar sık skor üretmiyor, efektif pres yapmıyor ve genelde stoperlerin arasını dolduruyor. 4-1-4-1'in lanet olasi 1'inden bahsediyorum evet. bu taktik bir insan suretine bürünse adı "aykut kocaman" olurdu buna da eminim.

    galatasarayın ortasahada ndiayenin azıcık kafası ve ayağı çalışanına ihtiyacı var. bu takım bir daha felipe meloyla oynayamayacak farkındayım, ama ben o gittiğinden beri her ortasahada meloyu arıyorum. galatasarayın ortasahasının yıllardır baskıdan uzak olmasının da tek nedenidir bu durum. 3 kişi yazıyoruz ortasahaya, sözde bunlardan sözde 2'si hücumcu, 1'i defansif. ama 3 kişinin öndeki 2'si kendini forvet arkası sanıyor, arkadaki ise stoper. bu paylaşımla da her maç ortasaha dökülüyor.

    ben illa 4-4-2 demiyorum. ister 4-2-3-1 oynasın ister 4-4-1-1 oynasın isterse de 4-4-2. ama galatasarayın ortasahası 2 kişinin ortak parsellediği, ikisinin de hem savunmaya hem hücuma destek verdiği bir yapıya bürünmeli. gerektiğinde kanatlar ortasahaya yaklaşmalı ve kalabalıklaşıp topu kazanmaya yardım etmeli. evet ister istemez tarif 2012 galatasarayına gidiyor farkındayım. ama olması gereken bu. görünen köy kılavuz istemiyor. galatasarayın ortasahasında o gudubet 1 çapa mevkii oldukça sadece stoperler mutlu oluyor. çünkü sadece onların işine yarıyor. ve biz bu mevki ile oynadıkça hücumda hep eksik, ortasahada hep geriye yaslanmaya meyilli olmaya mecbur kalıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın