resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22094
    burada kendisinin euro 2016da futbol görüşü olarak değiştiğini ve daha pasa dayalı temposu düşük bir oyun oynatmaya döndüğünü iddia eden bir yazı okumuştum, sahibini hatırlayamadım ancak ben bu görüşe katılıyorum ve hatta arttırıyorum. terim 3. döneminde drogba ve senijder takıma katıldığında oyununu büyük oranda değiştirmişti. hatırlayın içerideki schalke maçında yine benzer tatsız bir oyun, zar zor alınmış beraberlik ile gidiyorduk deplasmana.

    o dönem ligde oynadığımız özellikle deplasman maçları stoperlerin arasında paslasmalari, özellikle beklerin ciddi aksamaya baslamasina bağlı kanat kullanıminin düşüşü* selçuk yanına gelen drogba ve sneijderin takım temposunu iki tik aşağıya çekmesi derken oynadığımız oyun bir önceki mütevazi kadrodan çok daha kötü olmaya başlamıştı. ancak gerek drogba sneijder'in ekstra kalitesi gerek burak'in form grafiği gerek muslera selçuk melo gibi isimlerin istikrarı ile yine şampiyonluk almıştık.

    terim'in ayrıldığı sezon ilk 5 6 maçta savunma anlamında takım çok daha iyi olsa da gol atma konusunda günümüzü aratmayacak kadar kötü bir performans gösteriyordu. feda beşiktaş'ini drogba' nin iki goluyle yenmemiz dışında dişe dokunur bir 90 dakika oynamamıştik, ki real madridden 6 yediğimiz macin ilk devresi muhtemelen en son 'hakkını vererek' oynadığımiz 45 dakikaydi. eboue'nin gevsekligi dışında pozisyon vermemiş, birçok da gol pozisyonu üretip yararlanamamistik.

    neyse uzatmiyorum, benim aktif futbol takip ettiğim dönemler arasında euro 2008 macerası dahil terim sürekli olarak pozisyon futboluna dönmeyi deniyor. milli takımı çalıştırdığı dönemlerde hiç buna uygun bir oyuncu havuzu yoktu, keza 3. döneminde de bek ve stoperlerinin aşırı kötülüğü üstüne oyuncu tipi olarak hiç uymayan burak'in (u' özellikle 2013te hiç oynayamiyordu bu oyunu burak) oynaması pozisyon futbolunda başarılı bir deneme görmemizi önluyorudu.

    terim son milli takım macerası ardından kredisinin yüksek olduğunu farketti ve bu sistemin sağlıklı şekilde yürümesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya başladı. yabancı sınırını esnetti, yerli teşvik sistemi getirdi*.
    birçok oyuncuyu ilk kez milli takıma çağırdı ve milli takımın günümüzdeki halini almasına öncülük etti. siyasi baskılar sonucunda euro 2016ya adam tayfayı götürmek durumunda kaldı ve tabiki arda'nin sabote ettiği takımda kendisi günah keçisi ilan edildi.

    günümüze gelirsek, kebapçı olayları sonrası milli takımdan ayrıldı ve 6 aydan kısa bir süre sonra tekrar galatasaray başına geçti.
    4. galatasaray döneminde de savunma öncelikli bir pas oyun oynatmaya başladı. bu oyun planında önce rodrigues, sonra onyekuru on plana çıktılar. 2. bölgede topla oynayan ancak 3. bölgeye hızlı giren bir takım hayal ettiğini görüyorum hocanın. ama as kadroyla değil, rotasyon yapılan maçlarda. ömerle, adem ile, emre ile andone ile oynadığı maçlarda bu planı görüyorum. nasıl ineceğini hala net bir taktikle cizmedigi belli olsa da, son bjk maçında 13. dakikada müthiş kontra atagimiz takımın, terim dahil, bilinçli olarak bir şeyler yapmadığını düşünmeme sebep oluyor.

    içeride büyük bir kriz var, ve bu bize yansıtılmiyor gibi hissediyorum. umarım yanılıyorumdur ve bu sadece terim'in formsuzlugudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın