resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 22044
    bugüne kadar her zaman kendisini savundum, eleştirmemek için sabır ettim ama artık yeter diyorum. öncelikle daha önce dediğim gibi 1,2 sene kupasız da geçirsek ben hocanın takımdan ayrılmasına karşıyım. sonuçta sir alex'te 2004,2005,2006 yıllarında manu'da başarısız sezonlar geçirdi.

    fatih hoca milli takımda euro 2016 elemelerinde ilk iki maçta kaybedilen izlanda ve çekya maçı sonrası futbol görüşünü değiştirdi. eskiden bol pozisyon üreten, riskler içeren pres ve bu risklerden yenen goller sonrası gelen mağlubiyetler sonrasında aykut kocaman oyununa geçiş yaptı. öncelikli amacı tempoyu yavaşlatarak skoru korumak ve tüm takımı topun arkasına geçirip kendi yarı sahasında alan vermemek. geçen iki yıl onyekuru ve rodrigues gibi oyuncular bu sayede buldukları açık alanla başarılı oldular.

    oysa bir önceki terim döneminde amrabat gibi açık alanda çok etkili bir kanat oyuncusundan fayda alamamıştık. onun yerine engin baytar, emre çolak, hamit gibi merkeze yakın oyuncular daha çok fayda sağlıyordu. o zamanki futbol anlayışında babel veya feghouli olsa ciddi fark yaratılardı. bir başka pencereden bugün amrabat gibi bir kanadımız olsa dün beşiktaş maçında resital sunardı. hoca maalesef planladığı oyun sistemine göre takım kurmadı. ama taraftarın beğendiği oyuna göre bir takım var. umarım bu hatadan döner.

    bugün bir diğer eleştirim ısrarla ve inatla alternatifi bol olan orta sahada belhanda'nın oynatılması. lemina, nzonzi, seri üçlüsü varken neden hocam hala belhanda? bir diğer husus kanat oyuncuları ve beklerdeki seçim. özellikle bu sezon feghouli ve babel gibi yavaş kanat oyuncularına sahipken neden linnes tercih edilmedi. feghouli'nin arkasında sürekli bindirme yapan bir linnes olmalıydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın