• 23014
    nando, nzonzi ve andone'nin yerleri garanti gibi duruyor, en azından şimdilik. sezon başından bu yana bırak takıma göre olan durumlarını, kendi performansları dahilinde, bildiğimiz ve güvendiğimiz standartları tutturmuş, epey iyi bir performans gösteriyor bu üç isim. andone için daha iki maç özelinde bunları söylesek de, bence bu gidişatı devam ettirecektir.

    bu üç oyuncuyu sabit tutarsak:

    nando
    şener, luyindama, marcao, nagatomo
    nzonzi
    seri jimmy
    feghouli
    andone adem

    kadrosu ile 4-1-2-1-2 formasyonu denenebilir diye düşünüyorum. baklava 4-4-2 mi dersiniz, 4-3-1-2 mi dersiniz, ne derseniz deyin.

    niye böyle bir şey düşündüm, hemen açıklayayım. sol tarafta nagatomo'nun defansif meziyetlerine güvenerek, o bölgeye jimmy'i yaklaştırıp, nagatomo'nun hücum dezavantajını nötrlemek, gerekirse solda çift isim olmak; sağ tarafta da aynı şekilde şener'in dinamizminden faydalanıp, feghouli'yi oraya deplase ederek her iki tarafta pozisyonuna göre asimetrik bir diziliş olabilir diye düşünüyorum.

    yani jimmy, sık sık nagatomo'nun yapamadığını yapmak için sol çizgiye gelip, kısıtlı da olsa nagatomo ile bir ikili oyun deneyebilir; sağda da şener'in daha aktif ve enerjik durumundan faydalanıp, o koridoru ona bırakıp, gerektiğinde feghouli'yi yardıma gönderebiliriz. aynı zamanda andone ve adem ikilisi ile hücumda daha fazla kişi olup, ceza sahası içerisinde +1 adamımızı bulundurmuş olabiliriz.

    27 ekim 2019 beşiktaş galatasaray maçında bu dizilişi kafamda denedim, belki adem, jimmy ve seri'nin maç eksikliği, yani hamlığı bize dezavantaj yaratabilir, o konuda bir endişem var. ancak tabi bunlar topun beşiktaş'ın ikinci bölgesinden itibaren sete dönmesinden sonra olası bir durumda. top bizdeyken ise, hele ki önemli eksiklikleri bulunan beşiktaş'a karşı şimdikinden daha farklı bir oyun tarzı ile beklenmeyen bir tehdit yaratabilir diye düşünüyorum. hem adem, hem andone, top rakipteyken eli belinde bekleyen, statik santraforlar değiller. her iki oyuncu da pres yapabilen, geri gelip pozisyon değişimi gerçekleştirebilen ve rakip stoperlerin, hele ki vida ve necip gibi topla kötü özellikleri olan bu tarz oyuncular karşısında onlara tehdit yapabilecek düzeyde olduklarını düşünüyorum. önde baskıda oldukça işimize yarayabilecek isimler bunlar.

    belki de yanılıyorum, bilmiyorum. muhtemelen bu dediğim de gerçekleşmeyecek zaten, fatih hoca yine bildiğini okuyacak. ne diyeyim hocam, inşallah senin bir bildiğin vardır ve bu dediğin bize galibiyeti ve belki de ondan da ötesi, bize kaliteli bir oyunu getirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın