• 23009
    son yıllarda üzen takımım.
    benim için başarı demek avrupa'da başarı demektir. türkiye şampiyonlukları da önemlidir ama bir galatasaraylı için türkiye ligi avrupa kupaları için basamaktır öncelikle. buradan yola çıkarak son 5 senede avrupa'da resmen dökülüyoruz. 5 senede 2 galibiyet almışız sanırım, yazık çok yazık.

    bana göre takımın en önemli eksiği tabi ki belirli bir sistem dahilinde oynamayışımızdır ki bunun müsebbibi elbete fatih terim'dir.

    bunun yanında kaç senedir budur diyeceğimiz bir 10 numaramız yok, orta sahada top dağıtan, minimum pas hatasıyla oynayan, koşan mücadele eden, aynı zamanda teknik, nokta uzun paslar atan, iyi ortalar açan, şut çeken, ara pas atan bir orta oyuncumuz yok. kesinlikle oyuncu açısından en önemli eksiğimiz bu.
    belhanda kendi çapında iyi bir oyuncu ama kesinlikle yeterli değil. ona kızmanın da pek bir manası yok, şu anda belhanda'ya mecburuz, çünkü onun yerini doldurabilecek bir oyuncumuz yok. bu kadar basit.

    ek olarak kanatlarımız da şampiyonlar ligi için çok yetersiz, en son ne zaman kanat oyuncusunun açtığı güzel bir ortayla gol attık ben hatırlamıyorum. keşke linnes kadro dışı bırakılmasaydı.

    defansımız iyi diye düşünüyorum, tehlikeli atakların hemen hepsini orta alanda hücuma çıkarken kaptırdığımız toplardan yiyoruz. defansımız bu atakları yine iyi savuşturuyor ki yediğimiz gol sayısı az. kaptırılan toplar derken seri ve belhanda'ya selam gönderiyorum.

    ve muslera, nzonzi, luyindama üçlüsünün gözlerinden öpüyorum. bunca olumsuz şeylerin içinde olumlu olan nadir şeylerden bu üç oyuncu.

    son olarak forvet hattında çok problem görmüyorum şahsen. orta alandaki eksikliklerden dolayı ileriyi besleyemiyoruz. burada yine kilit nokta ileriye dönük orta saha oyuncularının beceriksizlikleri. 10 numara ve 8 numara takım hücumu ve savunması için çok çok önemli ve maalesef hem 10 numaramız hem 8 numaramız yetersizler.

    özetle avrupada başarı istiyoruz artık. bu grubu üçüncü bitirip, ocak ayında en azından iyi bir 10 numara alıp avrupa liginde minimum çeyrek finali yakalamalıyız. aksi takdirde teknik heyetten başlayarak kökten bir değişimin gerekliliği kaçınılmaz olacak. sabır tükenmek üzere zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın