resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 21643
    hakkında çok ufak bir analiz yapacağım teknik sorumlumuz.

    gol nasıl atılır ? efendim, orta ile, cizgiye inip top çevirme ile, ceza sahası dışından şut ile veya ceza sahası içerisinde forvet oyuncunu uygun pozisyonda buluşturma ve önüne atılacak kontra paslar ile. ayrıca duran top ile.

    şimdi biz set hücum yapmaya çalışıyoruz. zaten kontra ihtimalini kaldırıyoruz. ki elimizdeki takım hızlı değil. geriye ne kaldı duran top, ceza sahası dışından tehdit, orta, duran top. bana hangi birini organize yapıyoruz biri anlatabilir mi ? takımın boy ortalaması maşalla dubai kuleleri ama gibi kaç golümüz var duran toplarda ? yok. neden ? çünkü çalışma yok. ne yani anadolu takımları çok mu organize defans yapıyor ? hayır. e o zaman sorun nedir ? işte herkes bunu söylüyor. abi bir duran top kullanıyoruz. bakın bizzat ceza sahasını izliyorum. topa vurana falan bakmıyorum. bizim halısaha maçından farksız. kimse ne yapcağını bilmiyor gibi. alan boşaltma yok. kafayla aşırma yok. feyk yok. sahte koşu yok. çünkü çalışmıyoruz.

    çizgiye inip orta yapma ? bu da aynı. ortayı kesen adam içeri bakıp orta yapıyorsa bu demek ki kimse ne yapcağını bilmiyor. bakın drogba'nın madrid'e attığı topuk golüne. amrabat iniyor bakmadan yolluyor içeri drogba orada. en son ne zaman böyle bir organizasyonumuz var. bilmiyorum forvet mi durcağı yeri bilmiyor. ya da orta yapanlar mı açamıyor. mariano ne zaman orta yapacak olsa içeri bakıyor. attığı topu stoper uzaklaştıryor.

    şut tehditin hiç yok. babel diyoruz. feghouli diyoruz. evet ama yok adamlar şut atacak pozisyon yaratamıyor.

    velhasıl kelam gol yapacak pozisyonları çalışmıyoruz. başka açıklaması yok. kimse nerede ne yapcağını bilmiyor.

    ne dediler başlığını hergün okurum. arkadaşlar yazıyor sağolsunlar. grizmann diyor ki, messi'nin nerede ne yapacağını anlamaya çalışıyorum. birinin değeri 120 milyon, diğerinin değeri bilinmiyor. ama adamlar bunları çalışıyor abi demek ki. öyle takım olmak kolay değil. herkes kimin nerede ne yapacağını ezberlemeli. şimdi size soruyorum ? sizce ortasahamız veya kanatlarımız topu aldığında forvet oyuncumuz ne yapması gerektiğini biliyor mu ? kanattan orta yapacak olan adam topu ezbere nereye atacağını, o bölgeye kimin geleceğini ?

    yok abi. halı sahaya çıkmış 11 adam. yeminlen mottomuz şu; haydi beyler paslı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın