• 976
    1 ekim 2019 galatasaray psg maçı ile görünmüştür ki, avrupa'nın elit ligleriyle aramızdaki uçurum gitgide açılmış durumda. bu zaten bilinen bir şeydi ama "yerli futbolcu" naraları atan kesimin yüzüne de tokat gibi patlamış oldu galatasaray vesilesi ile. sen ne kadar tedbir alırsan al, organize olursan ol adamlar her zaman senden en az 2-3 adım önde olacaklar. bunun nedeni ise, futbolu yöneten ve yönettiren kesim başta olmak üzere, kulüp başkanlarının çoğunun geri kafalı zihniyeti.

    yerli futbolcu naraları atanlar farketti mi bilmiyorum ama psg'nin ilk 11'inde sadece 1 fransız vardı. fakat fransa milli takımı ve fransız futbolu dünyanın en iyilerinden değil mi? demek ki mesele yabancı sınırı getirmekte değil, doğru düzgün altyapı hamleleri ve destekleriyle türk futbolu için sağlam temeller atmakta. umarım kemikleşmiş zihniyete bürünmüş olanlar da, rekabet ortamından korkarak sırf rakibi kendisini geçmesin diye yabancı sınırı kuralında direten bazı başkan ve yöneticilerde bu durumu idrak etmişlerdir.

    gerçi çok şeyde beklememek lazım. zira zamanında memlekette yerli otomobil üretilmesin diye, zararına ithal araç satanların torunları yönetiyor bu kulüpleri. ülke ekonomisini düşünmeyen dedelerin, ülke futbolunu umursayan torunu olmaz herhalde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın