• 7231
    taraftar profilimizin evrildiği noktayı gördükçe üzülmeye ve çekinmeye başladım açıkçası. kesinlikle genel sağduyulu kısmı kast etmiyorum ama bu azgın azınlık ciddi zararlar vermekte. ben bu tiplerin çoğunluğunun 15-25 yaş aralığında olan artık z kuşağı mı y kuşağı mı dersiniz neyse işte onlar olduğunu düşünüyorum. ilaveten genel depresif ve mutsuz tayfa da ekleniyor bunlara.

    bu tipler için her futbolcu her maçta en iyisini oynamalı. kötü bir maç çıkarırsa çöp, bidon, leş veya galatasaray seviyesinde değil argümanını derhal yapıştırıyor. buda yetmiyor sosyal medyadan küfür ve hakaretler ediyor, yetinmiyor karısına kızına küfür vs. ediyor. bunlar da yeterli gelmemiş olacak ki maç çıkışlarında denk gelip kısıtlı ingilizcesi ile "go home" falan diyor.

    tepki ve eleştiri muhakkak omalı ama bir ayarınız olsun be kardeşim. ben bu insanların maç izlediğine de inanmıyorum. sosyal medyadan anlık, saniyelik görüntülerle yargıya varıyorlar. mesela (bkz: 1 ekim 2019 galatasaray psg maçı)'nda babel'in belhanda'ya pas vermediği pozisyonun resmini alıp babel'e olmadık hakaretler ediyorlar. adam instagram hesabını kapatmak zorunda kalmış. bir düşünün babel denen adam için sosyal medya bir yaşam tarzı ve hayatında ciddi yer kaplıyor. hollanda milli takımının bankosu olan bu delikanlıyı hayata küstürmeye çalışmanın kime ne faydası var. sezona 2 gol atarak ortalama bir formda başlamış adamı niye hayata küstürüyorsunuz.

    bana garip gelse de dünya ve bakış açıları değişiyor farkındayım. bir çalım yada süratli koşu ile efsane ilan edilebilirken bir hata ile leş oluyorsunuz. geri kalan 90 dakikada yada 33 -4 haftada ne yaptığınızın yada yapmadığınızın bir önemi yok.

    geçenlerde bu konularda uzman biri yeni nesil kısa ve anlık şeylerden hoşlanıyor yakında kimse 90 dakika maç izlemeyecek demişti. sanırım bu nesil geliyor. bu da bize denk geldi amk.

    futbol içinde romantizm varsa güzeldir. bak ne güzel yazmış adam maradona ve romantizmi (bkz: https://bilardisimo.com/maradona-napolide). futbol bu hikayelerle güzel.

    tuchel sahada 2,5 metrelik adamlar gördüm diyor sen siyahi servet çetin diyorsun. güzel bakarsak güzel görürüz. haydi renktaşlar bu arabesk tepkileri bırakalım artık. hep destek tam destek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın