resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 21298
    hocanın basın toplantısını izlemeden önce burada yazılan yorumları okudum. yok yorgun, yok inatçı yok bahane buluyor yok inkar ediyor gibi yorumları gördüğümde içimi bi karamsarlık kapladı.

    yorumların doğru olmasından dolayı değil, terim'in bu hissi verecek bir basın toplantısı yapmış olmasından dolayı.
    açtım toplantıyı izledim.
    öncelikle bu toplantıdan bu sonuçları çıkaran herkesi tebrik ediyorum.
    gerçekten.
    tamam daha önce fatih terim'i tanımamış olan birisi bu tarz bi anlam belki çıkarabilir. adamın türkçe'si çok iyi değil. ama 20 küsür yıldır türk futbolunun zirvesinde bu adam. gençliğinde de şimdi de aynı türkçe'yi aynı jest ve mimikleri kullanıyor. kötü türkçesinden kaynaklanan kendine has bir dili var, ve buna hepimizin aşina olmamız gerektiğini düşünüyorum. hayır bi gereklilik olarak değil, istemesek de şimdiye kadar bunu algılayabilmiş olmamız gerekiyor.

    gayet net bir şekilde benim olduğum yerde galatasaraylılar bu duruma* alışık değiller, hak veriyorum memnun olmamalarına keza ben de memnun değilim diyor adam. burada gelmiş çok bilmiş birileri satır aralarından hocanın oyundan çok memnun olduğunu falan çıkarıyor.
    fener maçı konusunda da diyor ki, biz kendi oyunumuzu oynayamadık ama öyle bir algı yaratıldı ki fener içimizden geçti deniyor. yok öyle bir şey hatta 15-65 arası oyunu elimizde tuttuk, pozisyonlar bulduk diyor. ki haklı. kadronun hayal ettirdiği bir oyun değil ama fener bize üstün oynamadı maç boyunca.

    burada herkesin hemfikir olduğu sorun çok yavaş futbol oynuyor oluşumuz.
    hoca diyor ki, güçlü bir oyunumuz var. yapmamız gereken bu güçlü oyunumuzu hızlı oyunla birleştirmek. burada bahsettiği ikinci plan olarak kontra atak oyunu değil. topu ayaktan daha hızlı çıkarmak, oyuncuların daha hızlı alan katetmesi* vs.

    4-4-2 gibi süprizler olacak mı sorusuna, onun için takımın diğer bölgelerinin hem fiziksel hem taktiksel olarak hazır halde olması lazım şeklinde bir cevap verdi hoca.

    soruyorum, neyi inkar ediyor hoca?

    hayır tarih itibariyle hocayı halen daha çözüm üretemediği için eleştirmek için sözlüğe giriyorum ve saçma sapan yorumlar yüzünden yine savunurken buluyorum.
    takıntılı olmak mantık dışı yorum yapmakla sonuçlanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın