• 589
    2019 - 2020 cemil usta sezonunda takımımızın yaşadığı en temel sorun dinamizm olduğunu düşünüyorum. doğru futbolcu tercihleri ile beraber daha dinamik bir futbol izleyebileceğimizi düşünüyorum.

    hangi sistem ile sahaya çıkarsanız çıkın, işin emek kısmını ortaya koymuyorsanız başarılı olmanız mümkün değil. takımın son transfer sezonun ardından bu yanılgıya düştüğüne inanıyorum. pek çok taraftar da, teknik heyet de ve futbolcular da biz yıldızlar topluluğuyuz formamızı assak başarılı oluruz gibi bir düşünce oluştu.

    şu sancılı dönemi atlatabilmek ve takımın tekrar güven kazanabilmesi için bende 4 - 4 - 2' yi denememiz gerektiğini düşünüyorum. en azından ileriye top götürme, orayı dağıtma ve pozisyona girme konusunda daha aktif olabiliriz.

    bu sistemin çalışabilmesi için orta saha özellikli oyuncuların çokça olması hepinizin malûmu. bunun yanında alan daraltmakta yani stoperlerin orta saha çizgisine basması da en az onun kadar önemlidir. çünkü topu kazanma süresini minimum seviyede tutmalıyız.

    nzonzi' nin içinde var olduğu bir 4 - 4 - 2' yi işletmek biraz zor olsa da yanında seri, sağ önde lemina ve sol önde belhandalı bir sistemi deneyebiliriz diye düşünüyorum. mevcut performansları sebebiyle babel ve feghouli' yi bir müddet dinlendirip orta saha enerjisini yükseltmeliyiz.

    4 - 4 - 2' yi başarılı bir şekilde uygulayabilmek için bir önemli nokta da dört tane forvet oyuncunuzun olması gerektiğidir. falcao, andone ikilisi ile beraber adem büyük ve babel' i bu noktada kullanabiliriz. sonuçta babel hollanda milli takımında bile santrafor olarak görev almaya başladı. bizim takımımızda da bu işi rahatlıkla kotarabileceğini düşünüyorum. adem büyük' te ikinci santrafor olarak pek ala performans verebilir. savunmayı dağıtma ve rakip stoperler ile didişme konusunda başarılı olur.

    bekler konusunda devre arasına kadar şener ve nagatomo' yu tercih etmek daha mantıklı görünüyor. şener yeteneği ölçüsünde sahayı tamamen kullanabilen bir futbolcu ve enerjisi yüksek. ne yazık ki sol bek konusunda başka bir alternatifimiz olmadığı için nagatomo öncelikli oluyor. devre arasında linnes' i tekrar kadroya dahil edip linnes ve şener ikilisi ile daha dinamik bir şekilde sahada yer alabiliriz.

    dinamizm sorununu çözemezsek gerçekten işimiz çok zor. aksi takdirde sadece yeteneğe bağlı olarak kısır bir futbol sergilemeye devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın